Bodens effektivitet fällde HHC

”Ett sårat rovdjur är alltid som farligast”. Det är ett gammalt ordspråk som ofta är tillämpligt även i ishockeyns värld – och som visade sig som en tydlig parameter i mötet mellan HHC och Boden där siffrorna 3-4 (1-1, 0-2, 2-1)…

Fotograf: Fly Wood Studio.

…innebär att en tredjeplats i sluttabellen nu känns mycket avlägsen för HHC:s del.

Boden kom till Hudik efter en riktig käftsmäll (8-0) uppe i Östersund och hade nu tänt blåslampan på högsta låga. Redan i första bytet haglade glåporden, riktade i första hand mot Conny Strömberg, och Boden tog kommandot i det psykologiska spelet och med sin fysiska aggressivitet. När HHC sedan stod upp och svarade lite med samma mynt blev den första delen av matchen både hätsk och smutsig och utvisningarna haglade tätt under de inledande 20 minuterna.

Så småningom blev det också lite mer plats för ishockey och efter säsongens mest dramatiska avslutningsminuter i Glysishallen kunde Boden spela hem tre blytunga poäng som innebär att Östersund nu måste ta minst två poäng borta mot Piteå i sista omgången för att ta sig förbi till serieseger.

Det här var en match som kunde ha gått lite hur som helst, men där det trots allt fanns en viktig skillnad mellan lagen. HHC hade till exempel fyra hundraprocentiga frilägen utan att göra mål, medan däremot Boden gjorde två mål på kontringar i numerärt underläge.

– När vi släpper in två mål i vårt eget power play är det förstås svårt att vinna så här jämna matcher. Jag tycker ändå att vi gjorde en bra första period och att det var starkt av oss att komma tillbaka och ge oss själva chansen till poäng i tredje perioden, menade ”Lillis” Lövblom.

– I andra perioden fick vi svårt och kom inte alls in på mål som vi borde. Men jag tycker ändå att vi gjorde oss förtjänta av ett bättre resultat. Vi krigade på bra, men hade inte studsarna med oss den här gången.
HHC:s uppförsbacke började när Robin Askebrand kontrade in 0-1 i numerärt underläge.

Att sedan #1 Magnus Åkerlund fick lämna isen med en skada strax efter och #25 Andreas Bosson fick ta över kändes kanske som en försvagning, men Bosson stred tappert och förtjänade verkligen priset som matchens lirare i hemmalaget.

Innan periodpausen kunde också HHC kvittera till 1-1 (15.19) i spel 5 mot 3 på ett direktskott från #4 Henric Nordin sedan Strömberg bäddat med sin passning.

Boden ordnade sedan en repris på sitt första mål med 1-2 (10.29) i en ny kontring i numerärt underläge där Viktor Sandberg var effektiv när HHC tappade pucken i offensivt läge.

Och när sedan också 1-3 (18.13) kom av Robin Askebrand innan periodvilan blev uppförsbacken för brant för HHC som ändå gav sig chansen i tredje perioden i ett dramatiskt matchslut som började med att #47 Lucas Byhlin pricksköt 2-3 efter 15.04.

Efter en time out tre minuter från slutet chansade HHC på spel utan målvakt, vilket bara innebar att Boden  kunde göra 2-4 i tom bur på en rensning från egen zon.

Men HHC gav inte upp och sedan #61 Alexander Pettersson skjutit 3-4 plockade HHC ännu en gång ut Bosson och var riktigt nära en kvittering i spel 6 mot 4 när Boden drog på sig en utvisning och hemmalaget fick spela sista 42 sekunderna i power play.