Knapp förlust i premiären

Det blev en knapp förlust för Hammarby i fredagens premiär – Visby/Roma vann drabbningen på Gotland med 2-1.

Den första perioden var jämn och det skapades en del chanser åt bägge håll. Hemmalaget kändes något giftigare i anfallszon, och när Bajen drog på sig periodens enda utvisning tog Visby/Roma ledningen i power play.

Spelet fortsatte var jämnt i den andra perioden, och under en avvaktande utvisning efter knappt halva perioden satte David Ljusbol kvitteringen till 1-1. Därefter var det liten favör Bajen i spelet, men de klara målchanserna var ganska lätträknade trots ett par numerära överlägen för de grönvita.

Ljusbol ut på bår

Inför den sista tredjedelen kändes det vidöppet, men hemmalaget rivstartade och tog ledningen redan efter 33 sekunder. Man fortsatte sedan att trycka på rejält under några minuter, innan Bajen åter kom in i matchen.

När klockan tickat upp på 52.24 åkte Hammarbys målskytt Ljusbol på en otäck smäll och blev liggande på isen. Matchen avbröts i ungefär en halvtimme medan sjukvårdspersonal tog hand om David, som fördes till sjukhus med ambulans. Vi har i skrivande stund ingen rapport om skadans omfattning, men håller förstås tummarna för att det inte är något allvarligt.

Hemmalaget vassast

Visby/Roma fick ett matchstraff i den situationen, och när matchen återupptog fick Bajen alltså ett gyllene läge att vända på steken med fem minuters numerärt överläge. Tyvärr var det fortsatt ingen framgång i den spelformen, och resultatet 2-1 stod sig tiden ut trots en rejäl Hammarbyforcering under slutsekunderna.

Sett över 60 minuter var det inte ett orättvist resultat, men Bajen var nära och en poäng var inte långt borta. Det som skilde lagen åt den här kvällen var effektiviteten i power play, och där var alltså hemmalaget vassast.

För Hammarbys del gäller det nu att snabbt ladda om inför söndagens bortamatch mot Huddinge, där man definitivt kommer bjuda upp till kamp och bör ha goda chanser att ta poäng om spelet når upp till samma nivå som under de två första perioderna i premiärmatchen!