Sura fick åka hem poänglösa från Malung.

Det blev förlust men klara 6-2, men en tröst i bedrövelsen var att Sura i alla fall gjorde mål i powerplay. På sitt 14:e försök satte man första PP målet för säsongen.

Malung rivstartade matchen och tog ledningen efter endast 19 sekunder, men Sura replikerade snabbt. 39 sekunder senare kvitterade Marcus Wahlgren till 1-1, Så två mål inom den första minuten. Var skulle det är sluta. 5:28 återtog Malung ledningen igen och ökade på till 3-1 innan perioden var över. 11-4 var skotten efter första perioden.

Den andra perioden bjöd mest på kamp från bägge lagen, men inga mål. Trots en hel del chanser. Sura hade två numerära överlägen varav ett 5 mot 3. Men fick inte till det. Skotten i anda perioden 7-12.:

1:49 in i tredje perioden ökade Malung på till 4-1. Sura reducerade sen då efter 8:12 i powerplay, det första på 14:e försöket, målskytt Marcus Wahlgren som därmed gjort sitt tredje mål för säsongen. Men glädjen varade inte länge, i samma minut ökade Malung på till 5-2. Efter det målet så var det en transportsträcka mot slutsignalen. Malung ökade visselige på till 6-2 innan matchen var över. Skotten i sista perioden 12-13 och totalt 30-29.

Ja det är bara att ta nya tag till matchen på lördag då Kumla gästar Surahallen. Det vi kan hoppas på är att Marcus Wahlgrens målform håller i sig, mål i två matcher i rad. Conny Strömberg låg bakom assisten till bägge målen.

Så här sa tränaren Conny Grundström efter matchen. Ruggit besviken på starten på matchen, det är den som gör att vi torskar. Andra perioden är bra men målskyttet för dåligt. Vi går på kort med folk och orkar inte i 3e. Lite surt att vi inte får ihop mer folk till den här matchen. Tycker Malung är ett lag vi ska ha bakom oss.

Vi får hoppas att Sura får tillbaka några fler spelare till Kumlamatchen på lördag. Ni kommer väl ner till hallen och stöttar Surahammars IF, matchstart 16:00.

Malungs IF-Surahammars IF 6-2 (3-1, 0-0, 3-1)
Skott: 30-29 (11-4, 7-12, 12-13)