Frustrerande förlust mot Vallentuna

I onsdags mötte Huddinge ett segersuget Vallentuna som innan denna match hade tre raka förluster. Huddinge började matchen med en helt OK period där vi gick in i pausen med en 1-0 ledningen. I andra perioden drog vi på oss alldeles för många onödiga utvisningar som gjorde att vi tappade tempot. Vi kämpade väl i boxplay med det räckte inte fullt ut och efter andra perioden stod det 4-2 till Vallentuna. I den sista perioden hade Huddinge svårt att mobilisera något vasst anfall och matchen slutade 4-2 till Vallentuna.

Sportchefen Darryl Finnell var på plats och kommenterar efteråt såhär; ”Vårt lag har haft det tungt. Det har inte undgått någon tror jag. Spelarna vill vinna och vill visa upp deras skicklighet men det har inte blivit som någon hade tänkt. För mig handlar det inte om ett felaktigt spelsystem eller några enskilda spelare som inte presterar. Det är mer komplext än så. Det handlar i första hand om att bygga ett starkt lag och det kan finnas klara utmaningar när det finns många starka och skickliga individer i truppen. Vi har en otrolig talangskatt i laget och just nu behöver vi jobba med lagets själ. Truppen behöver samla krafterna, samverka och offra sig för varandra, för Huddinge Hockey. Vill vi så kan vi gå riktigt långt med detta lag!”

Det blir spännande att se om vårt arbete har gett resultat när vi möter ett taggat Arlanda på söndag borta kl. 16.