Kalix tappade viktiga poäng mot Vännäs

Trots mindre bra spel av Kalix Hockey såg det ut som att Johan Petterssons mål på straff i den tredje perioden skulle bli matchavgörande. Oturen grinar illa och med endast 2 sekunder kvar av tredje perioden kvitterar Vännäs till 3-3.

I en jämn och hafsig förstaperiod tog Vännäs ledningen. Målet kom efter en snabb spelvändning. I andra perioden så rivstartade Kalix och redan efter 20 sekunder så kvitterade man efter att Filip Lindbäck snyggt framspelad av William Juntto.

lign: start; widows: 2; -webkit-text-stroke-width: 0px; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial; word-spacing: 0px; margin: 0cm 0cm 7.5pt 0cm;">Kalix tog också ledningen med 2–1 via ett mål av Aapo Alapuranen och då var det nog många som förväntade sig att Kalix skulle ta över.

Glädjen blev dock kortvarig då Vännäs i spel med en man mer kvitterade.

I slutskedet av andra perioden tyckte de flesta i Part arena att Caleb Eefting gav Kalix ledningen. Men domartrion kunde inte enas om att pucken var inne.

I tredje perioden tog Kalix över spelet mer och mer och i en tilltrasslad situation tilldöms Kalix straffslag efter 10:17. Johan Pettersson tog hand om den. Rutinerat drog han gästernas målvakt och vek in en backhand.

Det såg länge ut som att Kalix skulle hålla undan och ta tre poäng. Men på något mirakulöst sätt lyckas en Vännäsback liggande svinga pucken i en båge fram till Oscar Tellström som sätter kvitteringspucken. Samme Tellström avgör i overtime när Vännäs spelar powerplay. Nya tag på måndag när Boden gästar Part arena.