Skön seger för Hudik – men till vilket pris?

En skön revansch, tre nya poäng och fortsatt serieledning i norra AllEttan – men tyvärr ändå ingen riktig glädje över segern.

Där har ni en kort sammanfattning av HHC:s bortaretur mot Lindlöven där siffrorna 3-5 (0-2, 2-3, 1-0) inte gav anledning till några större glädjeyttringar eftersom tankarna efter matchen mest fanns hos #49 Hugo Enock, som fick föras till sjukhus i ambulans med en befarad svår hjärnskakning efter en tackling i slutet av den första perioden där Enock först själv hade gjort 0-1 i power play och sedan också var med och assisterade till HHC:s andra mål.

Med förra säsongens tackling mot Adam Seydlitz i färskt minne fanns det all anledning att befara något riktigt allvarligt. När beskedet kom från akutmottagningen att Enock efter röntgen av huvudet ändå kunde följa med i spelarbussen hem till Hudik minskade oron, men de närmaste dagarna får visa om det blir något spel för Enock, i varje fall den närmaste tiden.

– Vi får hoppas att det inte är så illa som vi först trodde, men Hugo minns själv ingenting av själva smällen, berättade Per Ljusteräng när vi får kontakt sent på onsdagskvällen.

– Jag tycker att vi gör en bra första period, men sedan började vi krångla till det och sätta varandra i svåra lägen. Men det var förstås bra att vi snabbt kunde svara på när Lindlöven gjorde mål i andra perioden så vi kunde gå in i tredje perioden med tremålsledning, menade HHC-tränaren.

Det som Per Ljusteräng syftade på var den närmast galna målorgien i första halvan av andra perioden när lagen bytte chanser och det mesta gick in och 0-3 blev 2-5 på drygt tio minuter.

Målmässigt var det ändå HHC som hela tiden var i förarsätet i en match där matchprotokollet till slut visade att Lindlöven vunnit skotten med 31-19, men där spelet i power play den här gången blev helt avgörande när HHC gjorde fyra av sina fem mål med en man mer på isen.

Vid två lägen (0-3 och 1-4) hade HHC tremålsledningar och Lindlöven kom aldrig närmare än till  tvåmålsunderlägen.

– Men vi måste jobba på att knyta ihop helheten i matcherna. Ibland tappar vi tålamodet, tyckte Per Ljusteräng som ändå kunde glädja sig åt att HHC ändå spelade av matchen i tredjeperioden även om det inte blev så mycket av offensiven då och bara fyra skott på mål.

I den delen av matchen visade #25 Andreas Bosson återigen att han håller hög klass. Totalt räddade Bosson 28 skott den här kvällen. Och Jesper Wiberg fortsätter att producera mål, den här gången blev det två mål mot de forna lagkompisarna i Lindlöven.

Målens historia: 0-1 (power play 5.12) Hugo Enock, ass. Flood och Hellgren, 0-2 (power play 16.50) Jesper Wiberg, ass. Hellgren och Enock, 0-3 (power play 20.21) Erik Flood, ass. Byström-Johansson och Kinisjärvi, 1-3 (28.39) Wincent Blomdahl, 1-4 (power play 29.01) Jesper Wiberg, ass. Hellgren och Flood, 2-4 Jesper Broeng, 2-5 (31.25) Adam Byström-Johansson, ass. Källström-Englund, 3-5 (power play 43.31 Lukas Henze.

För HHC blir det nu bara en dags vila innan det är dags igen mot Östersund hemma i Glysishallen på fredag kväll.

Skribent: Lars Gösta Larsson