Inför Tegs SK vs Väsby

Idag fredag omkring lunchtid rullade bussen fylld till bredden med Väsbyspelare, ledare och materialförvaltare, norröver från Upplands Väsby. Färden styrs mot Umeå och där väntar under lördagen Tegs SK i klassiska A3 Arena vilket faktiskt även är hemvist för Allsvenska Björklöven.

 

I den hallen har Umeås andralag firat stora triumfer framförallt under hösten i grundserien där laget överraskade nästan allt och alla och där framförallt lagets offensiv bar fram laget. För det var just en glödande offensiv som kännetecknade Teg då. En offensiv som letts av en trio beståendes av Sebastian Manberg, Elias Edström samt Anton Tano som fullkomligen sprutat in poäng. Men inför Allettan skadades Elias Edström och i samband med detta så tappade laget i slagstyrka. Visserligen störde man Hudiksvall inledningsvis i premiären men sedan rann siffrorna iväg i den andra perioden och efter det tog det ganska lång tid innan laget repade sig. Först i deras femte match spräcktes poängnollan när Piteå kom på besök och då Teg  vann efter straffavgörande. Men nu vet laget alltså även hur man vinner i denna serie och segern lär ha stärkt ett säkerligen ganska så sargat självförtroende inför helgens matcher.

 

Jag tror att Väsby kommer att få möta ett piggt Teg under lördagseftermiddagen där man måste passa sig för Tegs offensiva finurliga spel. Under hösten i den norra grundserien var laget det mest effektiva laget med att omsätta skott till mål samtidigt som laget även var riktigt skapligt i numerärt överläge. Offensiven är lagets styrka så jag kan inte tro annat än att laget sätter full fart redan från nedsläpp.

 

Teg är annars helt obekanta för Väsby och jag tror inte att lagen någonsin möts i seriespel. Kul att få möta en helt ny motståndare och för att få reda på lite mer om laget så har jag vänt mig till den snabba och giftiga forwarden Anton Tano. Så här berättar han om sitt gäng och vad han tänker inför helgens möte med oss.

 

Hej Anton! På lördag blir det nya bekantskaper för både er och oss när ditt Teg möter Väsby Hockey. Har du varit med och mött Väsby i några av dina tidigare lag?

Hej! Nej, jag har aldrig stött på vilda Väsby förut.

 

Vad känner ni annars till om årets Väsby och vad tror du väntar er på lördag?

Det jag hört om Väsby är bara ryktesvägen. Ett lag med en spetsig offensiv med spelare som kan göra det oväntade. Full fart och ”går det så går det” attityd som gör att dem kan vinna mot alla lag i hockeyettan. En bekantskap för mig är Jesper Kemi, vi växte upp bredvid varandra i samma kedja under ungdomsåren tillsammans med Oskar Fredriksson i Kiruna. På den tiden var Jeppan riktigt vass offensivt, en underskattad playmaker enligt mig. Blir kul att se honom nu 12 år senare, antagligen med ett otroligt rutinerat stuk.

 

Ni gjorde en riktigt skarp grundserie där ni höll en standard som ni ännu inte riktigt lyckats hålla i Allettan. Vad är det som inte gått lika bra nu som innan jul?

Vi var där vi skulle i höstas och spelade med självförtroende. Nu efter jul har vi haft manfall. I dagsläget är fyra av vår topp sex bland forwards skadade. Vi har inte haft bredden till att kunna lösa det. Sedan är vi orutinerade på den här nivån, många av våra unga har inte testat på Allettan förut.

 

Hur skulle du annars vilja beskriva årets upplaga av Teg och vad har ni framförallt för styrkor som du ser på det?

Våra styrkor kommer Väsby att få känna på till helgen nu när vi börjar varva upp igen. Främst tycker jag att vi är duktiga på att behålla pucken och spela med högt puckinnehav, när vi har lyckats med det så har vi slagit Boden, Piteå, Östersund mm.

 

Ni inledde Allettan med fyra raka förluster men så senast mot Piteå tog ni äntligen er första seger. Vad gjorde ni framförallt bra i den matchen och hur skulle du vilja summera den?

Matchen mot Piteå var ett fall framåt för oss. Defensiven och målvaktsspelet var nyckeln i just den matchen. Efter våat inledande haveri mot Hudiksvall så är det försvarsspelet vi lagt mest fokus på.

 

Hur ser annars laget ut för er i skrivande stund, är alla med eller har ni någon bort inför helgen?

Som jag sa tidigare, fyra borta idag måndag. Förhoppningsvis är minst två av dem tillbaka till helgen.

 

Du har ju precis som vanligt gjort väldigt många poäng under säsongen. Är du personligen nöjd med din egen prestation så här långt?

Personligen så är jag nöjd med vad jag har presterat. Min omgivning med Manberg och Edström har gjort att jag hamnat i många lägen för att ta avslut, vilket har lett till målproduktionen. Utöver det så är jag mest nöjd med att ha fått vara med på Tegs resa från ett ”skitgäng” till ett topplag.

 

Vilka fler spelare i ditt gäng har lyst på sistone som du skulle vilja lyfta fram lite extra?

Det finns några uppenbara stjärnor i vårt lag som ofta får uppmärksamhet. Så jag väljer att inte nämna dem. Några personliga favoriter för mig är Petter Grevfe och Kim Sehlstedt. Petter är en trollkarl och Kim är motsatsen till det, men väldigt smart.

 

Slutligen Anton, hur går det nu på lördag och vad tror du framförallt kommer att vara avgörande för slutresultatet?

På lördag vinner teg med 7-5 i en fantastiskt svängig match, vad som avgör är PP ????.

 

// # 8 Anton Tano – Tegs SK

 

Väsbys försvarsspel samt målvaktsspel kommer säkerligen att sättas på prov i A3 Arena. Det gäller att laget är ödmjuka nog att ta sig an uppgiften på rätt sätt och inte tillåta sig sväva iväg bara för att laget har gjort en bra start av Allettan.

 

Det är inte klart vem som står i målet på lördag men jag trots det tagit några ord med förra helgens gigant Edvin Olofsson. Så här går hans funderingar inför helgens Norrlandstripp.

 

Hej Edvin! Vilken toppenhelg det blev för oss den gångna med sex starka poäng. Hur skulle du vilja summera helgen?

Tjena Krister! Det var fantastiskt skönt med sex poäng. Men framförallt så tycker jag att insatsen mot Boden visar hur bra vi faktiskt är.

 

Det var de två första matcherna mot lag från den norra serien. Tycker du att dessa skiljde sig åt gentemot Borlänge och Lindlöven och om, på vilket sätt?

Det är klart att alla lag är olika. Men ska man hitta någon gemensam nämnare mellan Kiruna och Boden så vill jag påstå att det var två hårt jobbande lag som ofta letar efter den närmsta vägen in på mål.

 

Jag skulle vilja påstå att insatsen mot Boden var säsongsbästa och i den höll du alltså nollan. Hur kändes det att spela där ute?

Enig, vi gör en riktigt bra match. Det som imponerade på mig var vår förmåga att kontrollera matchen över 60 minuter. Vi tappar aldrig fokus och tar mogna beslut över hela banan.

 

Din form är ju fenomenal. Spelar du ditt livs bästa hockey just nu tror du?

Det är klart att det känns bra men är samtidigt inte nöjd. Jag har mer att hämta och det jobbar jag för varje dag.

 

Vi fick kanske inte riktigt till offensiven i lördags men defensiven hade vi med oss i princip under båda matcherna med framförallt en härlig inställning. Kändes det redan under den gångna veckan att laddningen fanns där på träningarna?

Nu när du säger det så hade vi en väldigt bra träningsvecka. Det är klart att det påverkar vilken känsla man går in med.

 

Nu väntar den första långa norrlandsturnén av två när vi möter Teg och Piteå lördag/söndag. Vad är dina tankar inför det?

Riktigt kul! Vi kommer möte två lag som hungrar efter utdelning, så det gäller att vi är på tå!

 

Hur känns det som spelare att åka så långa resor. Jobbigt eller bara inspirerande?

När det blir så pass sällan som det ändå är, så är det bara kul! Man får passa på att umgås med laget även utanför rinken, vilket är viktigt.

 

Först ut är Teg. Ett offensivt potent lag men som kanske inte fått ut sitt spel än så länge. Varför är det extra viktigt att vi inte tar något för givet då?

Det kan man aldrig i denna serie! Vi måste vara ödmjuka i att vi redan tappat fyra poäng denna serie på grund av att vi inte varit 10 0% närvarande sett över hela matchen.

 

Vad känner du annars till om Teg som lag betraktat och hur tror du att de kommer att spela?

Vi som lag kommer att bekanta oss med Teg lite närmre under veckan. Annars så har jag dålig koll.

 

Slutligen Edvin, vilka nycklar kommer vi att trycka på inför matchen och varför kommer vi att göra ännu en bra insats?

Fokus kommer vara det hårda jobbet. Har vi med oss den nyckeln, så kommer det andra på köpet.

 

// # 59 Edvin Olofsson

 

Matchen sänds på nätet och länken till sändningen finner ni är:

https://live.hockeyettan.se/livestream?id=24270

 

// Krister Holmgren