Första ronden till Vikings – Ilestedt matchvinnare

Nybro Vikings gjorde inte säsongens bästa insats i den första ronden i Playoff 1 men står ändå till slut som segrare efter en matchvinnande insats av Fabian Ilestedt.

Playoff 1 är inlett och under tisdagskvällen spelades den första matchen i bäst av 3-serien mot Nyköping. Vikings inledde matchserien på bortais i en match som slutar med en 1-2 seger efter förlängning.

I den första perioden får vi se två avvaktande lag som inte har spelat mot varandra tidigare under säsongen vilket gör att dem känner en hel del på varandra. Hemmalaget tar tag i taktpinnen och skapar några lägen under periodens första hälft, mest genom slarv i Nybroförsvaret. Nyköping tilldöms även ett straffslag men Robin Johansson räddar den säkert. Bortalaget spenderar utöver straffen också hela 8 minuter i utvisningsbåset och under ett powerplay gör Nyköping 1-0 genom Simon Rodling. Nybro har nåt farligt läge under perioden men hemmalagets ledning är definitivt välförtjänt.

I den andra perioden höjer sig bortalaget och skapar fler chanser men ingen riktig glödhet chans. Denna perioden är det Nybro som får spela mycket powerplay, bland annat ett 5-3 mot läge i slutet av perioden men utan att lyckas kvittera. I den andra perioden får också hemmalagets Albin Ivarsson-Hamberg 5+20 minuter för checking to the head.

I den tredje perioden inleder Nybro med powerplay men får inte till det, utan Nyköping kan freda sitt mål. Men tendensen är längre och längre spel i anfallszon för gästerna och lite slumpartat hittar pucken fram till Fabian Ilestedt framför mål som rakar in pucken bakom Oscar Malm i Nyköpingmålet och matchen är kvitterad till 1-1. Resten av perioden blir hafsig med chanser åt båda hållen. I slutet av perioden hittar domaren två utvisningar efter varandra på Nybros Kalle Hult men bortalaget lyckas hålla emot. Efter ordinarie tid står det 1-1 på resultattavlan och matchen går till förlängning, som i Playoff spelas 5-5 till något av lagen gör mål.

I förlängningen är det Nyköping som får ett gyllene läge att ta hem den första ronden mellan lagen när domaren plockar ut Ahlbin Hernod i två minuter. Hemmalaget prickar stolpen men det är det närmaste man kommer i sitt powerplay. Efter drygt halva övertidsperioden är det istället matchvinnaren Fabian Ilestedt som styr in oerhört viktiga 1-2 och Nybro vinner matchen.

Vikings reser hem direkt och på fredag väntar returmöte i Liljas Arena. Nedsläpp är kl. 19.00 och vi hoppas givetvis på publikfest!

Nyköpings SK–Nybro Vikings 1–2 efter förlängning (1–0, 0–0, 0–1, 0-1)

Målen: 1-0 (11.28) PP1 Simon Rodling (Johan Mörnsjö, Albin Ivarsson-Hamberg), 1-1 (46.30) Fabian Ilestedt (Sebastian Borg, Viktor Bolin), 1-2 (69.26) Fabian Ilestedt (Jonathan Augustin, Fredrik Strömgren)

Domare: Filip Eriksson.

Skott: 35–30 (14–6, 6–15, 11–6, 4-3).

Publik: 1327.