Säsongen över för Strömsbro

Troja/Ljungby var numret för stort för Strömsbro i den här Play off-serien. Smålänningarna vann kvällens match med 7-0 och tog därmed sig vidare på 2-0 i matcher.

Perioden hann knappt börja innan en Trojaspelare åkte på Alexander Flink i Strömsbrokassen. Bortalaget fick chansen i numerärt överläge och man var även nära att ta ledningen men ribban var ivägen. Man fick spela fem mot fyra en kort stund senare men lyckades inte etablera något riktigt spel i offensiv zon och efter det tog hemmalaget över mer och mer spelmässigt. 1-0 skulle komma efter att Oscar Öhman skickade in pucken på nära håll när Strömsbro hade en spelare i utvisningsbåset. Hemmalaget var nära att öka på sin ledning i slutet av perioden i spelformen fem mot tre men Strömsbro kunde lösa den situationen och vi gick till pausvila med ställningen 1-0.
I inledningen av den andra perioden ökade Troja på sin ledning till 2-0 när Oscar Öhman gjorde sitt andra mål för kvällen. Trots att Strömsbro fick spela fem mot tre så ville inte pucken in bakom Ragnewall i hemmamålet. Det blev en viss tempoökning i slutet av perioden men 2-0 stod sig till paus.
I den tredje och sista akten orkade inte Strömsbro stå emot längre. Troja visade sig vara en svår nöt att knäcka och målen började trilla in för hemmalaget. Det rann iväg till 7-0 efter sextio spelade minuter, där man bland annat satte en straff. I och med den här segern för Troja/Ljungby vann man matchserien med 2-0 och avancerade till Play off 2. Säsongen är därmed slut för oss i Strömsbro, men vi har gjort en fullt godkänd säsong som nykomlingar i Hockeyettan.

IF Troja/Ljungby – Strömsbro HC 7-0 (1-0, 1-0, 5-0)
Skott: 45-24 (13-7, 10-10, 22-7)
Utv: 14-14 (6-8, 6-2, 2-4)