På väg uppåt

Surahammar plockade sin första poäng i hemmamatchen mot gästande Forshaga. Tyvärr så drog gästerna längsta strået i overtime och plockade med sig bonuspoängen hem till Värmland.

Första perioden var väldigt svängig och lagen bytte chanser, men Sura hade svårt att få dit pucken och då blir det så att gästerna kunde ta ledningen med 0-2 efter första perioden. Skotten i första perioden 11-14.

Samuel Lidström två måls skytt
Samuel Lidström (41) gör ett av sina två mål i andra perioden.

I andra perioden spräckte Sura nollan, Samuel Lidström reducerade efter 3:08. Men gästerna ökade på sin ledning 4 minuter senare. Men som tidigare så fortsatte Sura att rumma på och samme man styrde in 2-3 efter 9:09. Nu var Sura med i matchen och pressade hårt på Forshagas mål stundtals. Skotten i andra perioden 19-17.

11 minuter in i tredje perioden öka Forshaga på till 2-4 och det såg tungt ut för Sura. Men laget visade återerigen att de finns karaktär och man forcerade in två mål till. Först tryckte Anton Forsell in 3-4 efter 12:28 och sedan kvitterade Rasmus Sirugo till 4-4 efter 14:35 i spel fem mot fyra.
Rasmus Sirugp har kvitterat
Rasmus Sirugo har precis kvitterat till 4-4.
Resternade del av perioden var det chanser åt båda hållen. Skotten efter tredje perioden 15-8.

Så det blev overtime och där kunde gästerna skjuta hem bonuspoängen efter 1:22. Skotten i overtime 0-2 och totalt 45-41.

Efter matchen fick hemsidan en kort pratstund med coach Patrik Juhlin och han sa kortfattat så här.
-Vi är på väg uppåt nu, vi tar med oss att vi vann två perioder, men vi måste bli bättre att stänga i slottet framför eget mål. Det var därifrån deras mål kom.

Men spelet framför deras mål var bättre nu än tidigare.
-Ja vi har hela tide pratat om att vi måste in och kriga framför mål och det gjorde vi också.
Starkt att hämta upp målmässigt till 4-4.
-Precis och det visar vilken karraktär det här laget har. Så nu är vi på väg uppåt, det här är ju en process vi är inne i och vi tar steg framåt hela tiden, avslutade Juhlin.

Nu väntar Lindlöven borta på onsdag och vill Ni följa den matchen så köper Ni den på ATG Hockeyettan.

Surahammars IF-Forshaga IF 4-5 (0-2, 2-1, 2-1, 0-1)

Participation (On ice) FOR: 6 23 25 30 71 77 SUR: 22 28 33 36 44 77
Goal 29:09 SUR 2 – 3 EQ 41 LIDSTRÖM, Samuel 28 FORSLUND, Jakob 7 LIDSTRÖM, David
Participation (On ice) SUR: 7 9 28 41 44 65 FOR: 4 17 23 30 62 66
Penalty 31:04 SUR 2 min. 28 FORSLUND, Jakob Holding
Penalty 39:24 FOR 2 min. 91 OWESTEN, Viktor Interference

3rd period
Goal 51:00 FOR 2 – 4 EQ 62 LENNARTSSON, Viktor 66 KÄLLSTRÖM ENGLUND, Joel Participation (On ice) FOR: 30 59 62 66 71 76 SUR: 7 28 33 44 55 71
Goal 52:28 SUR 3 – 4 EQ 65 FORSELL, Anton 22 PETTERSSON, Hampus
Participation (On ice) SUR: 13 16 22 44 65 66 FOR: 6 30 31 64 77 91
Penalty 53:30 FOR 2 min. 66 KÄLLSTRÖM ENGLUND, Joel Elbowing
Goal 54:35 SUR 4 – 4 PP1 71 SIRUGO, Rasmus 16 WAHLGREN, Marcus
Participation (On ice) SUR: 9 16 33 44 71 77 FOR: 6 23 25 29 30
Penalty 55:32 SUR 2 min. 41 LIDSTRÖM, Samuel Slashing