Dubbla smällar för SIK när damlaget föll i Askim

Damlaget begav sig under söndagen till Askim för match nummer fyra av årets säsong.
På grund av en skada dagen innan tvingades laget klara sig på endast elva utespelare, det skulle bli tio innan matchen var över, trots det stod laget upp bra mot Hovås.

– Tjejerna kämpar och sliter stenhårt för varandra, sa Mikael Persson-Riis.

Skövde, som dagen innan mötte Linköping på hemmaplan hade en del sega ben efter genomköraren mot Linköping och det tog en stund innan tjejerna kom in i matchen.

Det gjorde att Hovås fick en drömstart när Holly Boney skickade in 1-0 efter dryga fyra minuter.

Inte blev det bättre när Therése Allgulin dubblade ledningen till 2-0 efter åtta minuter.

Men tjejerna i Skövde visade stark moral och vägrade ge upp. Istället för att lägga sig ned och dö så checkade de högre, tog fler rätt beslut och började hitta rätt i åkningarna.

Det gjorde att Hovås drog på sig utvisningar och med en spelare mer på isen kunde Felicia Jonsson reducera till 2-1 på en fin passning från Malou Blom-Hänninen.

Tre sekunder efter målet drog Hovås på sig en ny utvisning och Skövde fortsatte spela bra i powerplay.

Efter 14.49 kom också kvitteringen, den gången var det Felicia Jonsson som spelade fram Malou Blom-Hänninen och efter 20 minuter var ställningen lika på två.

Jämn match

I mittperioden fortsatte Skövde spela bra och de låg oftast rätt i banan och hjälpte varandra för att Hovås inte skulle tillåtas ta ledningen på nytt.

– Tjejerna var jättebra mot Hovås och vi hade mycket puck och sågade oss igenom deras försvar flera gånger, framför allt i de första två perioderna så var vi minst lika bra som Hovås, berömde Mikael Persson-Riis sina spelare.

Tyvärr för Skövdes del så tvingades de dock plocka ut en puck ur nätet efter knappt fyra minuter när Emma Andersson överlistade Beatrice Fletcher i målet.

Spelmässigt var perioden jämn och båda lagen skapade en hel del möjligheter, problemet var bara de båda burväktarna som tog hand om det som kom mot dem.

– Det var nära poäng, tjejerna spelade jättebra och var värda poäng tycker jag. Tjejerna gör en helhjärtad insats men vi orkar inte riktigt i 60 minuter, dels på grund av att vi är lite kort om folk och dels på grund av matchen dagen innan mot Linköping, sa Mikael Persson-Riis.

Ny skada för SIK

I den tredje akten jagade Skövde fortsatt kvittering och såg till att åka betydligt mer skridskor än hemmalaget.

Skövde fortsatte skapa chanser men Ellen Jeansson var stabil i hemmakassen och det krävdes ett powerplay för att Skövde skulle komma riktigt nära. SIK spelade bra och hade bud på mål vid ett par tillfällen men Jeansson agerade lugnt och Hovås kunde reda ut sitt numerära underläge.

Istället var det Hovås som avgjorde matchen när Johanna Carlsson lyckades överlista Beatrice Fletcher och i ivern att nå en reducering så drog SIK på sig två snabba utvisningar och viktig tid försvann för SIK:s del.

Med knappa minuten kvar att spela valde Mikael Persson-Riis att ta sin timeout men närmre än en tvåmålsförlust kom aldrig Skövdetjejerna. Istället kunde Hovås försvara sig på bästa sätt och se till att få med sig samtliga tre poängen.

– Det som var mest tråkigt med helgen var att vi åkte på dubbla skador, först bröt Moa Andrén handleden mot Linköping och sen drog Felicia Jonsson ledband och menisk mot Hovås så hon är borta resten av säsongen. Många av tjejerna har småskavanker eftersom de fått spela så mycket så vi skulle behöva få in några till i laget men vi håller ögon och öron öppna, sa Mikael Persson-Riis.

På söndag spelas nästa match när SIK beger sig till Slättbergshallen i Trollhättan för match mot Trollhättefallens HC.

– Trollhättan har en ganska ung trupp och de är säkert bra, de spelade jämt och vann mot Linköping på straffar så det blir säkert en tuff match, avslutade Mikael Persson-Riis.