Sur förlust mot serieledarna

Det var en tempostark och omväxlande match som spelades mellan Mariestad Bois och Dalen, en match där Dalen till slut kunde stå som segrare med 2-3 efter att ha vänt matchen på en dryg minut i den tredje perioden.

Första perioden är en ganska tillknäppt historia med rätt få målchanser. De får som ändå blir till står Bois för i sina två powerplay, men Lukas Larssons skott räddas fint av Oskar Malm och Tobias Aronsson missar mål i kanonläge.

Om den andra perioden var tillknäppt och med få målchanser så var det desto öppnare spel och fler målchanser i den andra. Bois får fyra stycken rena frilägen utan att göra mål och Dalen har ett friläge och tre powerplay där man skapar två riktigt bra chanser utan att hitta rätt. Istället kommer det ett Dalenmål sedan man fått ett långt anfall och efter en målvaktsretur så kan Linus Tjulander trycka in pucken i tom kasse. Bois kvittering kommer ganska snabbt efter Dalens ledningsmål. Bois får chansen i powerplay och efter en liknande retur som Dalen gjorde mål på får också Jesper Lindén där han alltså kan raka in sitt första mål för säsongen i öppen kasse.

Bois öppnar den tredje perioden piggt och har ännu ett friläge som Oskar Malm plockar innan man tar ledningen. Simon Svensson krutar på ett mäktigt slagskott från blå och Erik Olsson står framför kassen och skymmer så att Oskar Malm inte ser något. Efter det ser Bois ut att kontrollera matchen väldigt bra och man förlägger merparten av spelet till Dalenzonen och har också några halvchanser, medan Dalen har stora problem att få till några längre anfall. Men så skjuter Lukas Söderlund på blå rätt på en täckande Jakob Stridsberg som får fri gata mot Sandberg och hittar luckan mellan benen på Boismålvakten.  Och bara minuten senare så snappar Dalen upp en passning i Boiszonen och kan skjuta från blå, skottet reflekterar på en klubba framför mål och går i en båga över Sandberg till 2-3. Efter det jagar Bois en kvitteringspuck, men Dalen spelar ett tight och bra försvarsspel och håller Boisarna utanför sig. Dalen vinner således matchen med 2-3.

En bra och välspelad match där det syntes att det varv ett Dalen med gott självförtroende och de utnyttjade sina lägen på ett bättre sätt än Bois som inte alls fick till det i sina avslut. Plus i Bois ska gå till Douglas Lögdal som vann mängder med tekningar och skaffade sig två egna frilägen och spelade fram till ett tredje.

Nu väntar det derby på bortaplan mot Skövde på söndag. Det är bara att bita ihop och ta nya tag då.