Inför Väsby vs Borlänge HF

På måndag är det dags för årets sista match men även den sista matchen som kommer att spelas i Vilundahallen eftersom den från och med 1 januari 2020 kommer att heta Renew Arena.

Det bjuds dessutom inte på vilken match som helst utan ett rykande hett returmöte mot Borlänge HF som ju så snöpligt för Väsbys del i fredags slutade med en förlust trots en fin avslutning på matchen. Borlänge vann alltså matchen med uddamålet 3-2 efter att laget avgjort endast sexton sekunder efter Väsbys sena kvittering till 2-2.

Men det var en positiv öppning på Allettan Norra från båda lagen så det lär väl bli liknande spänning igen även på måndag när de två jämngoda lagen ska mäta sina muskler med varandra. Det var dessutom stundtals rätt grinigt i fredags varför det även lär fortsätta smälla i närkamperna och då gäller det för Väsby att hålla sig kalla i de heta duellerna så att man inte drar på sig onödiga utvisningar vilket även till slut kostade uppe i Borlänge.

De har ju nämligen en viss herre vid namn Markus Persson som har ett ohyggligt skott och som dessutom har den goda vanan att ofta träffa med sina skott mot mål. Han avgjorde ju matchen med sina två mål i den sista perioden varav ett i numerärt överläge och även fast Väsby punktmarkerade honom hela matchen så lyckades han alltså trots det att göra två mål.

Men förutom Markus finns även ett koppel av bra spelare vilket de visade Väsby framförallt under den första perioden. Det finns många goda skridskoåkare i laget men Väsby visade även att de har svagheter när laget pressade på hårt mot dalmasarna i den sista perioden

. Spelet där får Väsby ta med sig till hemmareturen och dessutom försöka bli lite mer kliniska i de avgörande lägena vilket det väl var lite si och så med i fredags.

Pontus Karlsson visade spetsegenskaper i fredags och var också den som man trodde blev poängräddare för Väsby när han i matchens näst sista minut styrde in kvitteringen till 2-2. Det målet borde givit poäng men Väsby glömde bort att sätta säkerheten främst mot slutet och det kostade ju till slut poäng.

Jag har tagit fem snabba frågor med Pontus inför returen i Vilundahallen och hans tankar inför den får ni läsa här.

Hej Pontus! Premiären är över och det blev tyvärr en sur sådan. Hur skulle du vilja sammanfatta den?

Hej Krister! Jag tycker att det är en jämn match med två lag som vill mycket. Sen att Borlänge drog längsta stråt var väldigt surt.

Extra surt känns det då vi kvitterar, släpper in mål igen sexton sekunder senare och senare får ett bortdömt mål. Hur skulle du vilja summera slutet och var pucken inne till 3-3?

Vi gör en grym upphämtning i sista perioden. Hela pucken är inne men domaren blåser för tidigt medan pucken är lös.

Du var inblandad i en del framåt och gjorde det så viktiga 2-2 målet. Hur kändes matchen från din sida?

Det kändes framförallt väldigt kul att få spela match igen, även fast det var lite ringrostigt.

Borlänge var ju en ny bekantskap för oss i år. Vad tyckte du om motståndet?

Borlänge var ett skickligt lag med bra disciplin. Det är väl det man får förvänta sig utav de flesta lagen i Allettan.

Slutligen Pontus, varför tar vi revansch i Vilundahallen på måndag och vad fäller avgörandet?

Jag tror att vi tar tag i taktpinnen direkt och spelar vårt spel från start. Då blir vi väldigt svåra att slå. Sen tror jag att det hårda jobbet fäller avgörandet!

// # 74 Pontus Karlsson

Gällande matcherna i Vilundahallen så är det kontantfri entré som gäller.

Biljettpriser: Vuxna 110 kr, pensionärer 70 kr, barn och ungdomar mellan 7 och 16 år 70 kr. Barn under 7 år samt ungdoms- och juniorspelare i Väsby Hockeys teamkläder har gratis inträde. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett i Allettan (ej playoff & kvalspel).

Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett.

I entrén till ishallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.