Starkt Mariestad bröt Nybros imponerande svit

Tretton matcher lång blev Nybros segersvit på bortaplan. Men efter 130 förlustfria dagar så bröts den när Vikings idag kom på besök i Mariehus arena. Hemmalaget visade upp bra energi och spel och vann rättvist en välspelad och fartfylld match med 2-1 (0-1,1-1,1-0).

Bois kom från en tre matcher lång förlustsvit men hade bestämt sig för att den inte skulle bli längre. Det visade man redan från start när man trampade gasen i botten och satte hög press på gästerna. Det innebar en hel del vunna puckar och flera rätt långa anfall. Samtidigt så ska Nybro creddas för de behöll lugnet och var duktiga på att hålla Bois på utsidan så de klara målchanserna var lätträknade. Bois fick chansen två gånger om i powerplay inledningsvis men utöver en styrning precis utanför så var det inte riktigt nära mål. Nybro fick två chanser i powerplay i slutet av perioden men inte heller dom hade någon riktig spets på attackerna.

Den andra perioden inleds med riktig hockeygodis. Lukas Söderlund tråcklar med sig pucken mellan två Nybrobackar och fri med Robin Johansson så drar han klubban mellan sina egna ben och sätter pucken på klubbhandssidan förbi en annars storspelande Robin Johansson. Bois fortsätter under första sju minuterna med bra tryck, men sedan kommer Nybros bästa sekvens i matchen. Under 2-3 byten så får de långa anfall mot Bois som har fullt sjå med att försöka hålla kvicka Nybrospelare på utsidan. Man reder dock ut den sekvensen och flyttar upp spelet igen. Därför känns det rätt ologiskt när kvitteringen kommer. Den kommer i ett Nybro-powerplay, en spelform Bois annars hade bra koll i, när Nybro vinner en närkamp vid sargen och pucken går upp till Daniel Håkansson som kliver in från sin position på blå och lyckas hitta klubbhandskrysset förbi en skymd Tobias Sandberg.

Bois avslutade den andra perioden med en minuts powerplay och får sålunda inleda den tredje med ytterligare en minut. Var det något som var att anmärka på denna afton för Bois del så var det just powerplay där man inte riktigt fick till det. Men direkt efter skapar man ett par riktigt bra lägen att ta ledningen igen. Det skulle dock dröja till minut 51 innan Erik Olsson ger Bois övertaget. Bois kommer i en tre mot tvåa, Erik tappar pucken men hämtar upp den igen och kliver in och hänger den på Robin Johansson plocksida. Efter det så lyckas Bois stänga ner Nybros kvitteringsjakt väldigt bra, Nybro skapar inte något riktigt hett alls utan Bois kan vinna matchen rättvist med 2-1.