Inför SIK – Nyköping SK

SIK har med undantag för något mindre hack haft en väldigt fin och stigande utvecklingskurva under säsongen och befinner sig just nu, med fem matcher kvar av grundserien, hela elva poäng ovanför strecket som bestämmer vilka lag som får spela i Allettan efter jul. Laget har med andra ord satt sig själva i en mycket bra sits. Just nu har Skövde en fin svit av fem raka segrar, kommer hemmamatchen mot Nyköping innebära en sjätte? Under onsdagskvällen på Billingehov får du svaret live!

Segern borta mot Köping innebar nytt personbästa för kombinationen Johan Hellström och Skövde IK, grattis!

– Ja det är det kanske, jag hade ingen större koll på det men man kan lista ut det med tanke på att förra säsongen var det inte så många raka, i vilket fall inte fem raka trepoängare. Vi hade någon vinningstreak där men då var det mycket i sudden och grejer. Men det är gött, fem raka det gillar vi, svarar tränaren (SIK hade fem raka en gång förra säsongen men den sviten innehöll två suddenvinster, red anm.)

Berätta lite om hur det gick till?

– Vi åker upp till Köping och möter ett extremt formstarkt lag och ett lag som definitivt har hittat formen jämfört med början av serien. Kan ställa om spelet extremt fort och jobbar väldigt hårt över hela banan. För vår del handlade det mycket om att vara noggranna i spelet med puck, välja sina situationer där man kan vara kreativa, man vill inte tappa dem på fel ställe. Det handlar väldigt mycket om att hitta rätt positionering tidigt och högt upp i banan vilket jag tycker vi gör. Deras två mål är väl lite mer sådana där slumppuckar, det dyker upp någon puck i mitten sådär och då blir det mål, inget man kan träna bort utan det var väl mer tillfälligheter där. Sedan gör vi tre mål framåt och jag tycker i tredje perioden när vi maler på så trots att de gör 2-1 känns det väldigt lugnt, att vi är med i matchen ändå. Det är en viktig trepoängare och det är väldigt bra att åka till Köping och ta med tre poäng hem.

Dennis Santesson kom aldrig till start, vad är det?

– Det är hans gamla skada. Den har inte läkt ihop helt och hållet så nu har vi valt att nu vilar vi honom från isen och matchandet och så får han köra rehab tills han är hundra procent igen. Kommer inte spela imorgon.

Däremot ser jag att det går väldigt mycket framåt för Johan Bok som var med mycket på tisdagens träning?

– Ja han är ju med i gul tröja vilket säger ej tacklingsbar. Han är med och kan få puls med mera och vi håller på att stegra hans träning mer och mer men det går definitivt framåt. Men i hans fall skyndar vi långsamt.

Nu var det matchledigt i helgen men då har ni hunnit med lite annat, såg att ni var ute och besökte skolor, vad är det?

– Jajamän, det är ett projekt där jag, von Haugwitz (Viktor) tillsammans med spelare åker runt och vi pratar om hur det är att jobba i ett lag. Vad som är viktigt, kamratskap och hur man ska bemöta varandra. Det är väl egentligen det att vi delar med oss om just vikten av att vara en bra kompis kan man säga. Vi var ute och träffade två stycken femteklassare på Norrmalmsskolan, det var jäkligt kul och det är något som kommer fortsätta, det är fler skolor som pratar med oss och vi kommer försöka hinna med ett gäng här under säsongen.

Är man en bra kompis i ett hockeylag?

– Jag skulle vilja säga såhär, du måste vara en bra lagkompis. Hockey är en lagsport, samtidigt som du ska tänka på din individuella utveckling måste du kunna jobba tillsammans i en grupp, dra åt samma håll och jobba som en enhet på isen. Kan du inte jobba i grupp kommer du inte sådär jättelångt skulle jag vilja säga. Det är också en viktig del att kunna glädjas med andra.

Sedan hade ni fystester här i lördags, hur såg det ut?

– Väldigt bra. Vi är inne i november och kör fystester och några killar satte personbästa, de andra låg kvar på samma nivå som tidigare så fysbiten är definitivt bra. Det var kondition nu som vi mätte av och om två veckor, eller efter sista matchen, då är det styrketester igen och då ska vi se hur vi står där. De gjorde väldigt bra resultat och det är ett tecken på att vi ligger rätt i vår träning och att killarna lägger ned den kraft och energi som behövs.

När på säsongen är man starkast normalt?

– Ja förr var det mycket att vi sommartränade och skulle försöka bibehålla så mycket som möjligt men det har börjat gå mer och mer åt det att du ska kunna sätta personbästa när som helst under en säsong. Sedan är det klart att är du mitt uppe i ett matchande så är du ju inte alltid så häftig alla gånger. Man kastar in fystester när det inte är matcher precis men tanken är ju i en sådan här ung grupp, men även med de äldre som fortsätter, att de fortsätter att sätta personbästa och hela tiden ska vara under ständig utveckling.

Ja det måste vara det optimala!

– Ja exakt, men det är lättare sagt än gjort att i mörka november styra av ett fyspass och kanske inte ta i det där lilla extra. Men där har vi legat på och haft en bra och sund kravbild både spelare och ledare vilket gör att just nu går det åt rätt håll.

Är det fortsatt grunder ni tränar på?

– Ja det är bara grunder. Det är det vi har fortsatt med här och trycker bara på det hela tiden, vårt spel och våra grunder, hur vi ska arbeta under olika situationer. Det är ju inte bara en grund utan det är ju många grunder man har och det är bara repetition hela tiden. Det är lätt att glömma saker. Det finns ju grunder i egen zon, mittzon och offensiva zon och hur man ska attackera olika situationer, det är det vi pratar om och det är det vi lägger all vår energi på.

Uppenbarligen är det ett framgångskoncept?

– Ja det har ju varit tuffa matcher där det har varit en mix av att vi håller våra grunder och att killarna gör bra individuella prestationer. Sedan ska vi inte sväva iväg där för det har varit extremt tuffa matcher, det är uddamålssegrar i princip hela gänget.

Här kommer frågan jag har förberett mig på hela säsongen, nu ska du få berätta om Mr. Hat Trick, #28?

– Henrik Thegel. Äldst i laget, strävar fortfarande efter att bli bättre varje dag och det är jäkligt häftigt att se. Han är en förebild för alla spelare och oss ledare. Han visar vägen genom sättet hur han är vid sidan av, i båset, i omklädningsrummet och ute på isen. Förebild är verkligen ordet. Trots att han är äldst utvecklar han sitt spel hela tiden, ”Tegga” blir bara bättre och bättre, han tycker det är jäkligt kul och han är nyfiken på att lära sig nya saker. Han betyder fantastiskt mycket för vår grupp, det gör han. Ja Mr. Hat Trick han klev in där och slängde in ett hat trick, det är bra, men det är också en förbannat bra defensiv spelare. Ligger rätt i banan, är smart och han får med oss alla andra i det så han är extremt viktig.

#28

Blir det några mer frånvarande förutom Santesson och Bok?

– Hampus Dahlqvist ligger sjuk i feber vilket gör att imorgon är resten med, sex backar, fjorton forwards och två målvakter.

En grej till som jag har laddat för men nu känns det som ni har snuvat mig på konfekten är ju sexpoängsmatchen mot Nyköping, den är ju fortfarande vansinnigt viktig men det känns kanske inte som att det är en sexpoängsmatch längre?

– Jag förstår vad du menar, det är en extremt viktig match där vi kan stänga ute dem om man säger som så. Sedan hur tabellen ser ut fullt ut är faktiskt något jag har väldigt dålig koll på men vi har tagit en match i taget hela tiden och det är så vi gör även på onsdag, det är en vanlig match för oss så vi attackerar den som alla andra matcher med hur vi förbereder oss, hur vi pratar med mera. Sedan kanske det är en match som är av lite större intresse för många och det förstår jag, det kommer att bli spännande.

Som jag kommer ihåg det så sköt de rätt vilt på er när ni mötte dem borta?

– Det är ett lag som spelar väldigt rak offensiv hockey. Väldigt skickliga offensivt sett, tar pucken till mål, bra kombinationer, bra fart. De sköt hemskt mycket på oss och Viktor (Andersson) gjorde en kanonbra match mot dem. Sedan tycker jag vi var ganska smarta i våra omställningar och effektiva i den matchen. Vi sköt inte mycket men en fem mål, sista i tom bur tror jag av Thilander (Adam). Det är något sådant vi förväntar oss också att det kommer ut ett skridskostarkt lag så det gäller verkligen att vi är på tårna.

Och vem står?

– Det är Viktor som står!

Du fortsätter att dela på det?

– Jajamän!

Tack så mycket och lycka till.

– Tack tack.

Som vanligt kan man följa matchen via kommenterad livesändning på webben om man inte kan ta sig till Billingehov och det gör du här. https://live.hockeyettan.se/live/20891Med stor säkerhet är det någon av våra webbteve kommentatorer som håller i mikrofonen vid spelarintervjuerna när Rebellernas efteRsnack tar vid tio-femton minuter efter slutsignal. Undvik trängseln som uppstår på parkeringen när alla ska iväg samtidigt som du får ta del av spelares syn på matchen så nära inpå lyder rådet. Det finns även utrymme för singel eller gruppkort av spelarna och varför inte en autograf eller två.

Rebellerna söker spelare till supportermatchen mot Mariestad BoIS supporterklubb Oxarna som spelas på Billingehov den 14 december. Är du intresserad kontaktar du [email protected] tar ett snack med någon av de som bemannar supporterkiosken innan matchen och i periodpauserna.

ATG Hockeyettan vill ju att du använder dig av hashtag siknyk20191126 om du skriver någon kommentar om matchen på sociala medier. Själv tycker jag det är mycket roligare att snacka om den i textform på Rebellernas forum som du hittar på www.rebellerna.com/forum

Kan det bli en ”kaffe kaka sjätte raka”?