Intervju: Fredriksson inför Halmstad: ”Viktigaste matchen hittills”

Ikväll spelas det en otroligt viktig match i kampen om Allettan. Tränaren Stefan Fredriksson ser fram emot utmaningen.

Kanske den viktigaste matchen för säsongen. Hur förbereder ni er?

– Viktigaste matchen än så länge under säsongen utan tvekan! Det är win or die för vår del för att hålla hoppet om allettan levande. Fredagskväll och säkerligen mycket folk på plats i hopp om att Halmstad ska säkra en allettanplats. Vårt mål är att förstöra festen och se till att hålla liv i streckdramat till sista omgången. Ikväll blir det en kort och intensiv träning för att åka av matchen mot Borås. Vi kör genomgång om Halmstad och sen laddar vi inför utmaningen mot Halmstad.

Vad kännetecknar Halmstad som lag?

– Halmstad har överlag spelat ett väldigt stabilt, uppoffrande försvarsspel med bra målvaktsspel. Framförallt i inledningen av serien. Offensivt kastar de mycket puckar mot mål och vill få in trafik så viktigt för oss att vi är starka framför egen kasse. Ett lag som jobbar väldigt hårt för varandra så vi ska se till att jobba ännu hårdare och vinna mer kamper. Då har vi goda chanser till tre poäng.

I senaste matchen mot Borås såg special teams bra ut. Något som kan bli avgörande mot Halmstad?

– Statistiskt sett över hela säsongen har vårt PP inte varit bra. De siffrorna vet vi om att vi inte kommer kunna få upp avsevärt mycket hur starkt vi än avslutar så det får vi leva med. Däremot har vårat PP spel dom senaste sex omgångarna sett riktigt bra ut. Vi tar mer avslut, har mer trafik på mål, högre pucktempo, vinner mer lösa puckar och framförallt en tydlig struktur i det vi gör. Vi har fått utdelning ett par matcher på raken vilket är skönt och man märker att självförtroendet hos killarna har ökat. Vi är något bra på spåret så det är bara att fortsätta på inslagna vägen. Vårt boxplay har varit riktigt stabilt sedan serien vände så där känner vi oss trygga. Bra special teams kan alltid bli avgörande i alla matcher.