Förlust för BHF i avslutningen, nu väntar uppehåll och därefter AllEttan Norra

Borlänge åkte till Värmland under onsdagen för att försöka bärga en sista seger innan juluppehållet.

Dock var det hemmalaget Forshaga som inledde bäst och efter dubbla mål av Oliver Kandergård så satt hemmalaget i förarsätet.

Olle Strandell hittade därefter en riktigt delikatess passning rakt genom hela banan fram till Philip Norberg Aspnäs som fixade reduceringen.

Den andra perioden kantades av mycket utvisningar vilket gjorde att spelet hackade en aning. Men båda målvakterna i form av Alexander Johansson i gästernas mål och hemmalagets David Söderberg visade skärpa när avsluten kom.

Precis innan perioden var till ända hann hemmalaget med att öka på sin ledning till 3-1 genom Filip Nordström.

Matchens lirare Oliver Kandergård var ute efter sitt hattrick och med 14.13 på klockan i den tredje akten fick han så jubla efter sitt 3e mål när han fixade slutresultatet 4-1 till Forshaga.

skott totalt 25-33 (8-11, 12-15, 5-7)

utvisningar Forshaga 9×2 BHF 4×2

domare Calle Eriksson-Lilja

BHF förlorar alltså sista grundseriematchen och slutar 2a i tabellen med 48 inspelade poäng fördelat på 16 segrar och 6 förluster. 80-49 i målskillnad och poängligan vinns av BHFs Markus Persson som gör 20 mål och 8 assist.

Vi lär samtidigt passa på att hylla Forshaga för denna match och speciellt deras boxplay där man var briljanta. Inget insläppt mål på drygt 13 minuter spel i en man mindre.

Nu väntar uppehåll för de båda lagen. Forshaga kommer att spela fortsättningsserien medan BHF kommer att spela AllEttan Norra där man förutom Lindlöven i den västra serien får med sig Väsby, Hudiksvall samt Vallentuna från den östra. Dessa lag slås ihop med topp 5 från den norra serien som består av Kiruna IF, Östersund, Piteå, Boden samt Teg. AllEttan startar igång i mellandagarna.