Vinst i sudden för Hammarby – sista matchen blir helt avgörande

Det satt långt inne, men Hammarby tog två poäng i söndagens hemmamatch mot Segeltorp!

Matchen var mållös länge och väl, men med mindre än en minut kvar av den andra perioden spräcktes till slut nollan då den tidigare Bajenspelaren Johannes Yucel gav bortalaget ledningen.

Med knappt fem minuter kvar av ordinarie tid fick Segeltorp en utvisning, och David Ljusbol satte kvitteringen i numerärt överläge. Matchen gick till förlängning, och med 50 sekunder kvar av denna fick bortalaget en ny utvisning. Då behövde Hammarby bara 13 sekunder på sig för att sätta avgörande 2-1, genom kapten Marcus Carlsson.

Resultatet innebär att Hammarbys sista match i Enköping på onsdag blir direkt avgörande för vilket lag som tvingas kvala sig kvar. Om Hammarby tar poäng eller förlorar med max två måls marginal räcker det för att klara sig kvar på rätt sida strecket. Om Enköping vinner med tre måls marginal eller mer är det Bajen som hamnar i negativt kval. Nedsläpp onsdag kl 19.00 i Bahcohallen.