Han ska leda Borås HC säsongen 20/21

Nu har vi gjort klart med vår nya huvudtränare som ska leda laget säsongen 20/21. De senaste två säsongerna har han varit huvudtränare i Skövde IK och nu ska han leda våra boråsare i kampen. Han heter Johan Hellström och vi hälsar honom varmt välkommen in i klubben! Johan har aldrig tidigare varit i föreningen, så det ska bli spännande att få följa säsongens BHC med ett nytt ledarskap!

Berätta lite om dig själv, vem är Johan Hellström?
– Jag fyller 32 nu i Maj månad, uppväxt i lilla Vallda som ligger strax utanför Kungsbacka. Ser mig själv som en ganska lugn och positiv person. Hade en relativt kort karriär som spelare, sadlade om tidigt och blev tränare vid 21 års ålder. Jag gjorde en säsong som tränare i Hanhals innan flyttlasset gick till Småland och Oskarshamn. Där stannade jag några säsonger och var juniortränare/junioransvarig, fick vara med och bygga upp juniorverksamheten. Trivdes väldigt bra i Oskarshamn men efter några år var det dags att röra på sig, det blev en sväng ner till Blekinge för att träna Olofström, därefter var jag i Tingsryds juniorverksamhet. Nu senast kommer jag från två säsonger i Skövde där jag tränat a-laget men även haft hand om hockeygymnasiet.

Vad gör du när du inte ägnar tiden åt hockey?
– Oj, man ägnar ju nästan all tid åt hockeyn. Jag försöker koppla av när tillfälle ges, träna själv så ofta som möjligt och njuta av livet.

Vilken typ av hockey förespråkar du?
– Jag förespråkar en ganska intensiv hockey fylld med energi som kräver en hel del från spelare och lag. En god puckkontroll inom gruppen, en stark skridskoåkning och ett deltagande från samtliga på isen. Vi ska vara jobbiga att möta både när vi har puck och även utan.

Vad är det som driver dig till att vara tränare?
– Först och främst är det ju för att man älskar sporten. Men sedan givetvis också att man gillar att jobba med människor. Jag tycker det är spännande att se och följa utvecklingen hos grupper och enskilda individer. Att som lag sträva efter ett mål och uppnå det målet är en härlig känsla. Det finns väldigt många punkter som driver en.

Hur ser du på ditt nya uppdrag i BHC?
– Det känns väldigt spännande och jag ser fram emot att komma till klubben och staden. Jag har fått ett väldigt gott första intryck, anläggningen är ju fantastisk med gym, isytor, videosystem m.m. Det finns allt för att skapa en bra daglig verksamhet vilket är nyckeln för att utveckla hockeyspelare och lag. Känslan är att vi får ett spännande och utvecklingsbart lag som vi ska ta steg framåt med. Jag ska ju utöver a-laget vara med på hockeygym, högstadiehockey och hockeyfritids vilket jag också ser framemot. Tycker det är kul att jobba med ungdomar och hjälpa dem att bli så bra som möjligt. Det kommer bli många timmar på isen varje dag för mig vilket är helt perfekt och väldigt roligt.

Om du inte hade varit hockeytränare, vad hade du varit då?
– Väldigt bra fråga. Jag är ju väldigt intresserad av träning och gillar själv att träna, så Personlig Tränare på något gym kanske.

Slutligen, finns det något annat du vill tillägga?
– Flytten till Borås går i Juli för mig och jag ser verkligen fram emot att komma till föreningen. Jag hoppas spelare, ledare, medlemmar och supportar är riktigt laddade så ska vi se till att göra en bra säsong tillsammans.

Vi tackar Johan Hellström för intervjun och önskar honom ett varmt välkomnade in i klubben. Det kommer bli en spännande höst framför oss och vi önskar Johan lycka till i sitt uppdrag!