Suraseger igen

Surahammars IF besegrade återigen Hanvikens SK, nu på hemmaplan. Slutresultatet i söndagens träningsmatch skrevs till 3-1 (2-1. 1-0. 0-0).

Surahammars IF ser ut att ha fått upp ångan ordentligt. Dagens match bjöd på fartfylld ishockey. Det syns att alla spelare verkligen vill spela. Så här fartfylld ishockey har vi inte sett på länge i Surahallen.

Sura inledde målskyttet efter 9:07, då Samuel Lidström stänkte in 1-0 pucken efter fint samarbete med Marcus Wahlgren. 41 sekunder senare ökade Anton Forsell på till 2-0 efter att på egen hand ha lurat bort två Hanvikenförsvarare. Hanviken reducerade blott 26 sekunder senare och det resultatet stod sig perioden ut. Skotten i första perioden 11-13.

Andra perioden började med ett antal utvisningar och det var hemmalaget som tog vara på ett numerärt överl�

�ge efter 8:55, Marcus Wahlgren satte 3-1 pucken efter att ha fått pucken på silverfat från David Lidström. 3-1 alltså, vilket senare skulle visa sig vara slutresultatet. Skotten efter andra perioden 10-12.

I sista perioden så höll Sura undan, Hanviken pressade på ganska hårt mot Surakassen, men Rasmus Helmrich gjorde några svettiga räddningar och satte stopp för Hanvikens forwards. Sura stack emellan med några vassa kontringar och lyckades så när utöka sin ledning. Sista perioden slutade dock 0-0 och skotten blev 6-9, totalt 27-34.

Som sagt en fartfylld match och för Suras del så tar man stora steg framåt. Man vårdar pucken inom laget och slänger inte bort den i onödan. Sen finns det väl lite mera att slipa på, men på det stora hela så ser det mycket bra ut.

Nu ställs man mot Enköping på bortaplan i den sista träningsmatchen innan seriestart. Ett Enköping som skördat stora segrar på sistonde. Det blir något för coach Julins grabbar att bita i. Den matchen spelas onsdagen den 23 september i Enköpings hemmaborg.