Misstag och skador gav SIK andra raka förlusten

Efter premiärförlusten borta mot Vimmerby i söndags ville Skövde IK komma ut och visa att de är ett lag att räkna med i årets Alletta. Men SIK hade stora bekymmer att hantera motståndet och oftast hamnade fokus på andra saker än ishockey. Att laget dessutom mer eller mindre skänkte bort två mål till gästerna gjorde att uppförsbacken blev allt för brant.

Det var inte mycket som stämde i Billingehov under fredagskvällen. Matchklockan, skärmen bakom mål, intro och lineup saknades alltihop. Matchklockan kom förvisso igång efter tolv och en halv minut av matchen, men det var i stort sett det enda.

För Robin Wallin fick ett friläge mot sig redan efter en dryg minut som han tvingades parera på Adam Anderssons avslut den gången.

Men gästerna skulle ändå vara ofina nog att ta ledningen i matchen, Max Kardevall åkte på en tripping precis framför domaren men istället för avblåsning kunde Albin Kedbrant spela fram Adrian Elefalk till 0-1 och det spelade ingen roll hur mycket hemmalaget än protesterade.

Skövde var dock inte på något sätt utspelade första perioden, Axel Abrahamsson prickade målramen efter drygt sex minuter men det här var inte Skövdes kväll. För istället för kvittering så kunde William Erenrot utnyttja en indianare när Tom Olsson slog pucken rakt i gapet på Visbyspelaren, han skickade iväg pucken mot mål och Victor Sandberg kunde styra in pucken bakom Wallin.

När SIK sedan fick sitt första numerära överläge tvingades de till ett målvaktsbyte. Robin Wallin krockade med Alexander Henriksson när han skulle åka av och ge SIK sex mot fem men det slutade med att han fick en smäll mot huvudet och Hugo Fagerblom fick komma in istället.

Ytterligare ramträff

När pucken väl släpptes kunde i varje fall Skövde göra sitt första mål i matchen. Jonathan Ström tryckte in en puck under Anton Malmborg i gästernas kasse och det kändes som SIK verkligen var på väg att äta sig ikapp i matchen. Strax innan reduceringen hade dessutom Alexander Henriksson en puck som prickade Malmborgs överliggare.

Hemmalaget tog över spelet och skapade en hel del innan periodvilan men ställningen stod sig och Hugo Fagerblom fick göre en svettig dubbelräddning precis innan hesa Fredrik ljöd.

I den andra perioden räknade nog det fåtalet personer som är tillåtna på läktarna och folk hemma i soffan med att SIK skulle komma ut och fortsätta vara hungriga och fixa en snabb kvittering.

Men istället för ett snabbt 2-2 så var det Visby/Roma som gjorde matchens fjärde mål. Olle Andersson fick fatt i en lös puck framför Fagerblom och lyfte upp pucken i nättaket.

Då kändes det som att en del av luften gick ur SIK. För istället för att lägga fokus på spelet så hamnade fokus på domare Jesper Jatko och hemmalaget hade förtvivlat svårt att skapa några målchanser mot ett Visby som låg rätt i banan och försvarade sig väl.

– Vi har sekvenser i matchen som är godkända men sett över 60 minuter så är vi inte tillräckligt gedigna, vi förlorar för mycket närkamper och vi blir lite fundersamma när vi möter ett lag som spelar ganska fysiskt på oss och jag upplever att vi inte hanterar det. Vi lägger fokus på det och på domaren istället för att gå ut och vinna våra dueller och ta det därifrån, funderade Fredrik Ljunggren.

Hemmalagets andra skada i matchen

Med dryga fem minuter kvar av mittperioden fick Skövde ett gyllene läge att komma in i matchen ordentligt, Herman Johansson drog på sig en femminuters utvisning efter att ha prickat Jesper Emanuelssons knä klockrent och SIK-anfallaren blev liggandes på isen innan han leddes ut till omklädningsrummet. Inte heller han återkom i spel under matchen och frågan är väl om han spelar mer alls den här säsongen.

Ett långt powerplay kändes spontant som en fribiljett in i matchen men Skövdes powerplay hade svårt att kugga i även under denna matchen och istället för 2-3 kunde Alex Ek snappa upp en usel rensning från Hugo Fagerblom och skicka in pucken i tom kasse. Knappast vad burväktaren hade planerat men han kunde bara se på när Ek placerade in pucken i den tomma kassen.

Skövde lyckades till slut, med knappa minuten kvar av mittakten tryckte David Lundmark in reduceringen och gav hemmalaget en liten strimma av hopp inför avslutningen.

Men i den sista akten spelade Visby/Roma en oerhört effektiv försvarshockey, de höll SIK på utsidan hela tiden och hemmalaget hade svårt att komma till några vassa chanser. Den bästa fick Dennis Santesson efter 13 och en halv minut när han blev frispelad av Henrik Thegel men samtidigt som han skulle avsluta blev han uppvaktad av en Visbyförsvarare och det enda som hamnade i målet var Santesson själv.

– Idag vinner vi inte duellerna och då ser det ut så här men jag tycker inte det känns okej efter förlusten senast. Jag hade räknat med att vi skulle komma ut lite hårdare än vad vi gjorde, resonerade Fredrik Ljunggren.

Med två och en halv minut kvar att spela plockade hemmalaget ut Fagerblom och spelade sex mot fem men bara minuten senare drog Joel Werner och Oscar Forsmark på sig varsin tvåa och gästerna kunde bekvämt bevaka sin ledning och därmed ta sin första seger över SIK.

Redan under söndagen väntar nästa match när Skövde beger sig till Björkängshallen i Huddinge.

– Just nu är det ganska nedslaget och mycket känslor men vi laddar om för Huddinge på söndag, chans till snabb revansch, avslutade en nedslagen Fredrik Ljunggren.