Skön trepoängare mot Troja/Ljungby

Nybro Vikings besegrar IF Troja/Ljungby med 5-2 under fredagskvällen i Liljas Arena. Nybros mål görs av Janne Väyrynen, Oliver Nilsson, Robin Wengdahl, Markus Palmberg och Sebastian Borg.

I den första perioden startar bortalaget bäst medans Nybro ser lite småsega ut i både kropp och knopp. Några minuter in i matchen tar också Troja/Ljungby ledningen till 0-1 efter en olycklig studs för hemmalagets del framför Robin Johansson i Nybrokassen. Efter bortalagets ledningsmål blir det sedan boxplay större delen av perioden för Vikings del, hemmalaget drabbas av hela fyra utvisningar under perioden men lyckas freda sitt mål perioden ut. Det ger helt klart Nybro energi av att spela starkt i boxplay och laget höjer sig under perioden, Vikings lyckas också kvittera till 1-1 genom Janne Väyrynen efter fint förarbete av Robin Wengdahl och Eero Savilahti.

I mellanakten blir det jämnt spel med något övertag för Nybro. Det är också hemmalaget som tar ledningen med 2-1 genom Oliver Nilsson, lånet från Tingsryds AIF. Det tar dock bara någon minut innan det är kvitterat till 2-2. I denna perioden är det Vikings som får chansen i powerplay två gånger om men ingen utdelning heller för hemmalaget.

I den tredje perioden ska det hela avgöras och det är Nybro som får initiativet i matchen när Robin Wengdahl trycker in 3-2 i powerplay tidigt i perioden. Bortalaget jagar sedan en kvittering men Vikings är det starkare laget denna afton och när Markus Palmberg sätter 4-2 med några minuter kvar av perioden blir det spiken i kistan. Hemmalaget hinner också göra 5-2 i tom bur innan matchens slut. Tre sköna poäng!

Nybro Vikings nästa match spelas på söndag på bortais mot HC Dalen. Nedsläpp kl. 16.00.

Nybro Vikings – IF Troja/Ljungby 5-2 (1–1, 1–1, 3–0)

Målen: 0-1 (04.36) Måns Hansson (Niklas Enberg), 1-1 (11.07) Janne Väyrynen (Robin Wengdahl, Eero Savilahti), 2-1 (22.41) Oliver Nilsson (Simon Hansson, Robin Wengdahl), 2-2 (23.36) Alexander Bjurström (Daniel Thörnros Karlsson, William Romfors), 3-2 (44.08) PP1 Robin Wengdahl (Markus Palmberg, Matej Galbavy), 4-2 (55.30) Markus Palmberg (Matej Galbavy, Erik Lindström), 5-2 (59.27) ENG Sebastian Borg

Domare: Jim Bergqvist.

Skott: 31–32 (8–12, 11–8, 12-12).