Grovjobbaren Forsman Larsson förlänger

Den hårt jobbande backen/forwarden Oscar Forsman-Larsson blir kvar i Surahammars IF även kommande säsong. Det stod klart på måndagen när den mycket viktiga grovjobbaren med det stora surahjärtat skrev på pappren för säsongen 2021/22

Oscar Forsman Larsson får sällan de stora rubrikerna. Inte heller hamnar han högt upp i några poängligor. Men trots det så är han en av de viktigaste kuggarna i Surahammars IF.

Med sitt uppoffrande spel och hårda arbete både offensivt och defensivt är han inte bara jäkligt jobbig för motståndarna och otroligt nyttig i boxplay och spelet fem mot fem, utan även något av en publikfavorit. Därför känns det extra bra att Oscar nu skrivit på för ännu en säsong i föreningen.

Den 22-årige Oscar Forsman Larsson gjorde a-lagsdebut säsongen 2015/16 och har sedan dess gjort runt 150 matcher i Hockeyettan och förutom en kort sejour i Västerås IK:s J20-lag alltid varit moderklubben trogen. En lojal lagspelare som spelar där tränaren vill ha honom för stunden. Forward eller back? Inget är främmande för Oscar.

Vi fick tag på Oscar och frågade vad det var som fick honom att bli kvar i Surahammar även kommande säsong?

– Helt enkelt för att jag trivs väldigt bra här i Sura. Både med laget och allt runt omkring (boende och jobb). Det känns verkligen som att vi här i Sura har något riktigt bra på gång och jag kände att jag väldigt gärna vill vara med på den resan och se var den tar oss.

Med tanke på hur det sett ut här på slutet? Vad tänker du om säsongen så här med bara några matcher kvar?

– Säsongen började inte så bra för oss, även om jag tycker att vi lyfte oss mot slutet av höstsäsongen. Sen fick vi lite ny energi och började bra efter juluppehållet och sen har vi bara fortsatt på det spåret.

Vad tänker du om din egen utveckling under säsongen?

– Den har väl sett ut som för laget i stort. Var trögt på flera sätt och jag fick inte igång spelet alls i början på säsongen. Efter jul så har det gått bättre för mig, och det hänger säkert ihop med att hela laget har lyft sig. Allt blir lite lättare i medgång. Nu hoppas jag att vi kan avsluta starkt också. Det är vi värda med tanke på hur det sett ut efter nyår.

Vi önskar Oscar lycka till i säsongsavslutningen och ser fram emot att följa honom i suratröjan även kommande vinter.

Text och foto: Mattias Forsberg