Förlust mot Lindlöven

BOR – LIN  (2-6) (swehockey.se)

Efter senaste 0-6 förlusten mot Linden i onsdags då det stod klart att BHF denna säsong missar spel i AllEttan så var det dags idag för BHF att ta sig an serietvåan Lindlöven på hemmais. Ett Lindlöven som BHF besegrade i slutet på oktober på bortais med 2-5 och hade då häng på topp 5 i tabellen. Därefter har man tappat ordentligt och ligger nu på näst sista plats i tabellen.

I dagens match så började uppförsbacken omgående för BHF. Efter att Ludvig Westerlund åkte på en väldigt märklig utvisning kunde BHF bekantingen Tobias Sjökvist sätta dit gästernas ledningsmålredan efter 2.14.

BHF såg dock inte ut att bli rädda för målet utan var det lag som styrde spelet medan gästerna spelade smart genom att hålla BHF på utkanten och sedan försöka ställa om fort.

Ledningen såg ut att hålla perioden ut men det skulle bli mer i slutskedet. Lindlöven gjorde 2 snabba mål med minuten kvar att spela och gick till pausledning med 0-3 i en period som egentligen var rätt jämn med där gästerna straffade BHF ordentligt genom sin effektivitet.

BHF skulle dock inte ge upp och kom ut bra i mittakten. Ludvig Westerlund skulle ge sig själv lite revansch efter utvisningen i första perioden genom att reducera till 1-3 med ett fint avslut i bortre krysset. ’

När BHF sen fick chansen i numerärt överläge kom man än närmre när Emil Lind pricksköt in 2-3 och det var match igen.

Men Lindlöven skulle i slutskedet av perioden återigen få ett viktig mål när backen William Lindgren var stark och tryckte sig in framför mål och ordnade 2-4.

BHF försökte i den tredje perioden ge det en chans genom att spela offensiv hockey men hade svårt att ta sig in framför målet och skapa de heta chanserna.

Istället kunde Lindlöven genom 2 mål i öppen kasse fastställa slutresultatet till 2-6.

skott totalt 31-33

utvisningar BHF 2×2 Lindlöven 5×2

domare Thomas Mccarthy

2 matcher återstår av grundserien innan BHF sedan efter jul kommer att spela fortsättningsserien. Lindlöven befäster sin andra plats i tabellen och kan ställa in siktet på AllEttan Norra.

Härnäst väntar sista hemmamatchen i grundserien när Surahammar gästar Borlänge ishall på onsdag kväll.