Framgång kommer med ordnad ekonomi

Säsongen för oss har startat på bästa möjliga sätt med ett derby mot vår rival Kiruna IF som blev en riktig publikfest med ca 1500 åskådare på Lombia där vi lyckades vinna efter straffläggning och en väl genomförd match av bägge lagen. Matchen fick även en enorm medial uppmärksamhet i och med att det var det första Kiruna-derbyt på 30 år vilket har stärkt både Kiruna AIF och Kiruna stads varumärke.

Vår målsättning för säsongen 18/19 är att hålla oss kvar i Hockeyettan och då är det väldigt imponerande när man läser tabellen efter fyra omgångar och vi ligger tvåa på samma poäng som Kalix HC efter övriga vinster mot bl.a. Asplöven, Vännäs HC samt Tegs SK. Vi inom Kiruna AIF känner oss enormt stolta över det lag som går ut och krigar för klubbmärket i varenda match och jag hoppas att alla ser och förstår hur tacksamma vi är för allt stöd vi får från Sveriges alla hörn.

Våra supportrar! Vad ska man säga? När A-laget kommer hem på natten efter onsdagens bortamatch i Haparanda så möts våra spelare och ledare av sex vandaliserade bilar, då startar supporten Robert Fors en insamling som drar in ca 32 000 kr för att täcka kostnaderna för skadorna, vilket föreningshjärta våra supportrar har, det är detta gemenskap, tradition och stolthet handlar om.

Kiruna AIF:s sportsliga målsättning nästkommande tre år är som jag nämnde tidigare att denna säsong hålla sig kvar i Hockeyettan, nästa säsong kriga om en plats till Allettan och säsongen efter det gå till Allettan. För att vi ska nå dit så måste vi ha ordnad ekonomi och det kommer vi få genom att se till att vi alltid är skuldfria och kan betala våra räkningar. Vilket med andra ord innebär att vi inte kommer att göra något som vi inte har täckning för utan kommer jobba bit för bit till dess att vi når våra mål.

Jag hoppas verkligen att alla AIF:are tar till sig njuter av framgångarna så här långt och jag hoppas att jag får träffa många AIF:are på Lombia den 10 oktober 19:00 när vi möter topplaget Kalix HC.

Med vänlig hälsning

Håkan Bäckström
Ordförande Kiruna AIF Ishockey

 

PS. I skrivandets stund skulle Ingvar ”Snoddas” Svanström fyllt 90 år och jag är ganska säker på att han sitter där uppe och myser just nu.