Vännäs – Kiruna AIF 29 sep 2018

Match mot Vännäs och AIF inledde som man avslutade senast mot Teg och spelade enkelt och resolut. Hemmalaget gick på hårdare än förra helgen och det skapades ett par ströchanser åt bägge håll innan Jacob Hansson Geidon gjorde matchens mål när han åkte genom tre hemmaförsvarare och satte pucken i nät efter nära nog 11 minuter. AIF fortsätter dock sin vana trogen att dra på sig onödiga utvisningar, men den här gången redde man ut två numerära underlägen före paus och Calle Hjälm i kassen jobbade lugnt och säkert. Skotten 21-6 till Vännäs och många av dem var från distans.

I inledningen av den andra klarade AIF så ut den återstående utvisningstiden och fick sedan spel fem mot tre efter två utvisningar vid samma tillfälle. Man vann tekningen, spelade runt effektivt och Jacob Hansson Geidon satte i slottet sin andra för dagen fram till 2-0. Efter det kontrollerade de vitklädda AIF:arna det mesta av spelet och spelade fortsatt tätt och uppoffrande i försvaret. Skotten 14-13.

Tredje perioden så och AIF kom ut alldeles för passiva vilket gav 2-1 efter två minuter när man lät duktige Vännäsforwarden Niederbach åka upp med pucken utmed vänsterkanten och avsluta ovanför Hjälms axel via stolpen. Vännäs fortsatte sedan att trycka på mot AIF som hamnade på mellanhand och inte riktigt jobbade klart situationerna ordentligt. Kvitteringen kom också efter drygt åtta minuter från höger tekningscirkel, stolpe in även det. Efter målet tog dock AIF tag i händelserna igen och spelade som laget skall spela och vann även skotten med 10-6. Sedan redde man ut ett sent box play och matchen gick till förlängning.

I förlängningen och spel tre mot tre fick lagen varsin möjlighet direkt efter nedsläpp. Hemmalaget vann tekningen och skapade en farlighet innan Viktor Lund och Viktor Mikko kom i ett två mot ett läge som slutade med att Phili Kemi åkte ut för interference på målvakten. I spel tre mot fyra stod AIF emot nästan en minut innan hemmalaget kunde avgöra fram till 3-2. I det stora hela en godkänd insats av AIF där de svaga första tio minuterna av tredje perioden gjorde att hemmalaget kunde komma in i matchen ordentligt och även kvittera. Skotten totalt 44-30 inför 193 åskådare.

Calle Hjälm i målet bra som vanligt. Philip Kemi och David Lund stabila backar. Framåt glänste Jacob Hansson Geidon och han kunde gjort ytterligare två mål idag. Daniel Taavo är ständigt uppoffrande i skottlinjen. AIF äter ikväll pasta och laddar om för matchen mot Teg imorgon söndag kl 16.