Revanschsuget AIF vann mot Lejon

Äntligen dags för match igen efter tio dagars uppehåll. SK Lejon kom på besök och AIF var spel och revanschsuget värre och satte bra fart direkt från nedsläpp. Man snurrade runt i anfallszonen och Marcus Runnqvist petade in 1-0 redan efter dryga minuten spelad. Samme Runnqvist hamnade på botbänken strax efteråt och gästerna kvitterade till 1-1. Sedan fick AIF ett numerärt överläge där man parkerade i bortalagets försvarszon och man skapade ett par halvchanser utan att få in pucken och istället stack sedan Lejon upp och satte ledningsmålet på retur efter att Lucas Bäckman Lundbäck tagit det första skottet. Efter det handlade det mesta om svartgult, man spelade med bra fart men var något tama i avsluten och det saknades trafik framför mål. Skotten 21-9 till AIF och det sa också det mesta om matchbilden.

AIF blev aggressivare och hetare i den andra perioden. Man fick till ett spel i fem mot tre och gästerna klarade av en utvisning, men i fem mot fyra dök Linus Rosdahl upp på bortre stolpen satte distinkt 2-2 efter passning från Jacob Hansson Geidon. Det var AIF för hela slanten och ledningsmålet låg i luften när Gabriel Munck åkte på 2+2 för en hög klubba och direkt efteråt åkte även David Lund ut. Långt spel tre mot fem och gästerna satte trean efter en halvminut. AIF spelade dock bra i box play och Alexander Steen missade ett friläge, Philip Kemi var ett klubbskaft från mål och Simon Asp-Selberg borde kanske haft straff med sig när han skulle avsluta ett friläge men fick ett slag på klubban. Målet skulle dock komma och det var Philip Kemi som knäppte iväg ett smart och tyst skott från blålinjen i numerärt överläge fram till 3-3. I bytet efter trampade så Viktor Lund runt bortaförsvaret och lyfte snyggt in 4-3 i nättaket med en backhand. Skotten 17-6 till AIF.

Tredje rundan inleddes i spel fem mot tre för AIF och 5-3 kom efter en minut när Linus Rosdahl satte sin andra puck för dagen. AIF låg helt rätt i banan och gästerna hade svårt att få till sina uppspel samtidigt som hemmalaget ständigt oroade med fyndigt anfallsspel. Sedan blev det så straffslag för AIF och Jacob Hansson Geidon gjorde 6-3 med ett distinkt handledsskott. 7-3 satte Gustav Eriksson efter att Simon Hammar spelat fram. Målet kom till efter att bortalaget försökte undvika sex man på banan och två spelare hoppade tillbaka i båset och gav AIF ett 2 mot 0 läge. Gästerna tog time out och bytte målvakt. Man lyfte upp allt man hade och efter ett något tamt försvarsspel från AIF kom också reduceringen med drygt åtta minuter kvar. Matchen spelades mer eller mindre av, AIF tätade till bakåt och skotten blev totalt 51-23.

En kollektiv laginsats av AIF som studsade tillbaka efter tre raka förluster. Philip Kemi och Linus Rosdahl bra bakåt. Framåt var Jacob Hansson Geidon pigg och Viktor Lund gjorde också en bra insats. Nu väntar en träningsvecka innan det är dags för returmöte i Skellefteå nästa söndag.