AIF övertygade mot Lejon

Returmöte mot Lejon i Skellefteå under söndagen. AIF tog tag i spelet direkt trots en lång bussresa under förmiddagen och Viktor Lund styrde 3.42 in ledningsmålet efter att Marcus Runnqvist passat fram. AIF fick sedan ett numerärt överläge, hade lite för dålig fart på pucken, men 2-0 kom stället strax efteråt när Jacob Hansson Geidon bågade runt i hemmalagets försvarszon och snyggt stänkte in pucken i nättaket. Svartgult fortsatte sedan att föra spelet men det var hemmalaget som reducerade i spel fem mot fyra med dryga tre minuter kvar av perioden. Skotten 13-7 till AIF.

Andra perioden blev det AIF för nästan hela slanten. Trots det tog det tio minuter innan nästa mål kom. Gabriel Munck fick sätta sin första puck i AIF-tröjan när han avancerade in från blålinjen och klippte till. Sedan stal Jacob Hansson Geidon pucken bakom motståndarmålet och hittade snyggt en fristående Marcus Runnqvist framför målet som satte 4-1. 5-1 var riktigt snyggt och det var Viktor Mikko som drev upp pucken och hittade bladet på Viktor Lund som gick på bortre stolpen. Skotten 11-9 till AIF.

Tredje rundan slog AIF vakt om sina tre poäng och spelade säkert och resolut med pucken. Alexander Steen och Simon Asp-Selberg målade varsin gång under slutminuterna fram till 7-1. Skotten totalt 33-27 till AIF.

En stabil seger för AIF där många var riktigt bra idag. Kedjan med Viktor Lund, Viktor Mikko och Emil Jakobsson gladde. Marcus Runnqvist och Jacob Hansson Geidon också pigga. Nästa match spelas hemma på Lombia mot Piteå onsdag 14/11.