Piteå gästar Lombia under onsdagen och hemsidan fick en pratstund med lagkaptenen Emil Jakobsson.

Hej Emil, hur är läget med dig?

– Tjenare! Jadå det rullar på.

Det stundar en riktig värdemätare när Piteå kommer på besök. Dina tankar kring det?

– Ja, vi möter ju serieledarna så det blir något att bita i. Piteå har vana att vara ett topplag i ettan så det ska bli roligt att försöka knipa nån pinne.

Bortamatchen var inget att skriva hem om direkt. Vilka blir våra nycklar till en bättre insats på Lombia?

– Piteå borta är kanske säsongens svåraste match. Vi spelade alldeles för naivt och hade ingen glöd. Det kommer bli ljusår bättre nu på onsdag med vår enormt härliga publik i ryggen!

Du spelar ju precis som förra säsongen med Viktor x2 (Lund och Mikko). Det känns som att ni börjar komm

a in i tempot och division ett mer och mer ju längre säsongen fortskrider?

– Precis, vi har fått fortsatt förtroende ihop och det är som du säger att vi börjar växla upp lite mer. Vi var lite för bekväma i början så vi har börjat ställa mycket högre krav på varandra.

Säsongen i övrigt så här långt har ju varit minst sagt bra från AIF:s sida som nykomlingar?

– Ja, vi har ingenting att skämmas för. Vi tar poäng mot lagen vi ska ta poäng mot. Nu är det dags att bekänna färg kommande veckor då schemat drar ihop sig rätt rejält med några matcher på få dagar. Det är tur vi har en vältränad grupp så vi kanske slipper skador.

Du har ju rutin från spel i ettan sedan tidigare. Hur tycker du årets serie är?

– Svårt att säga, tidigare år var man kanske inte lika delaktig i laget som nu när vi spelar på lite färre spelare. Men kvalitén är väl densamma, däremot så man ju själv en av de äldre i serien nu och det är väl största skillnaden, ha ha!

Ni är ju ett par stycken som varit med ända från Återkomsten 2015. Vad tycker du om resan som AIF gjort under dessa tre år?

– AIF växer dag för dag. Tycker att våran klubb har tagit små men bra steg framåt. Man får ju stanna upp ibland och tänka på vart vi varit och var vi är idag. Ser man oss i tabellen och att vi är med och slåss om en allettan plats redan första året i division 1 så kan ju vissa personer sätta sig ner och vara tysta. Vi är bra.

Slutligen då. Vad vill du hälsa till alla svartgula därute?

– Alltid en ära att lira framför folk som vet hur det ska låta på en hockeymatch. Tack för ert stöd i vått och torrt!

 

Nedsläpp på Lombia onsdag kl 19.