Säsongens bottennapp mot Örnsköldsvik

Örnsköldsvik kom på besök under söndagen och efter en trevande inledning av matchen tog man också ledningen efter en något turlig sargstuds och poängmaskinen Conny Strömberg var på rätt plats och satte pucken i nät. AIF repade mod och Philip Kemi gjorde strax därefter 1-1 på ett tyst skott från blå med trafik framför målet. Örnsköldsvik vann skotten med 18-6 men det speglade inte riktigt hela matchbilden så långt.

Andra perioden började illa för AIF när Linus Rosdahl blev utvisad och man sedan misslyckades med en rensning ur egen zon. Bortalaget satte enkelt ledningsmålet i numerärt överläge. AIF svarade dock i power play när Jacob Hansson Geidon själv snirklade in mellan tekningscirklarna och snärtade in kvitteringen i nättaket. Det ville sig inte bättre än att Simon Asp-Selberg hamnade på botbänken kort därefter och bortalaget tog återigen ledningen igen efter dryga sex minuter. Det blev sedan spel fyra mot fyra i nästan två minuter och AIF skapade ett par chanser utan att få in pucken. Efter det blev det närmast total härdsmälta i AIF och gästerna parkerade i hemmalagets försvarszon. Målen kom också därefter. Både fyran och femman kom efter minst sagt virrigt och blekt försvarsspel i egen zon hos de svartgula. Det var 2-5 i den andra pausen och skotten slutade 6-21 och det var också talande för hur den senare delen av perioden såg ut med ett Örnsköldsvik som skapade chans på chans mot ett hemmalag som inte gjorde många bra saker.

Tredje rundan så och AIF spottade upp sig inledningsvis och gav det hela en ärlig chans. Jacob Hansson Geidon missade ett friläge och Marcus Rhodin hade en puck i stolpen efter ett par minuter då AIF låg på ordentligt i anfallszonen. Örnsköldsvik redde dock ut AIF:s anstormning och satte sedan 6-2 i fem mot fyra och punkterade matchen definitivt med nära nog nio minuter spelade. Hemmalaget satt sedan mest utvisade resterande matchtid och gästerna tilläts brodera fint i power play. 2-8 slutade tillställningen tillslut och skotten hela 50-29 till bortalaget. Utan tvekan säsongens bottennapp från AIF där samtliga spelare kan betydligt bättre.

Nu väntar en träningsvecka innan AIF reser till returmöten borta mot Östersund och Örnsköldsvik nästa helg.