Uddlöst AIF föll mot Örnsköldsvik

AIF mötte under söndagen Örnsköldsvik på bortaplan och det var i första perioden AIF skulle ha tagit vara på chanserna för att haft chans till poäng. Första tjugo var AIF:s bästa för dagen och man skapade också ett par bra lägen utan att få in pucken. Man hade också ett hyfsat power play, dock utan utdelning. Hemmalaget var alltid farligt när de väl stack upp och efter att AIF haft bra tryck framåt, blev man fast i egen försvarszon och Philip Kemi hamnade på botbänken. Örnsköldsvik tog sedan ledningen strax före paus i numerärt överläge. Skotten 12-7 till hemmalaget.

Andra perioden blev en blek historia från AIF som inte fick till desto mer ordnat anfallsspel och hemmalaget kunde istället först göra 2-0 från ett läge närmast fri vid bortre stolpen och sedan även 3-0 bara dryga minuten senare. Skotten 14-9 och detta är en period som AIF:arna bör glömma fortast möjligt.

Sista rundan kontrollerade Örnsköldsvik och AIF vann visserligen skotten med 16-7 men de riktigt heta chanserna var lätträknade. Svartgult fick mest snurra utanför boxen och knäppa iväg skott långt från mål och fick sällan till något riktigt tryck mot Örnsköldsvik. Istället öppnade det sig upp bakåt ju mer AIF klev fram och hemmalaget fick in två puckar i slutet fram till 5-0. Skotten totalt 33-32. Lucas Bäckman Lundbäck stred tappert i målet, Linus Rosdahl bra bakåt och framåt var Jacob Hansson Geidon pigg och skapade ett par lägen. Inte mycket att säga om detta, AIF reser hem och tar nya tag på söndag när Asplöven gästar Lombia.