Blek insats av AIF gav bara en poäng

Matchdags igen för AIF när Teg besökte Lombia under söndagen. Första perioden blev ett riktigt bottennapp från hemmalagets sida med massor av slarv och nästan helt utan fart. Jacob Hansson Geidon och Oskar Fredriksson spelade sig fram till ett läge i inledningen men AIF:s chanser var lätträknade. Gästerna borde kanske ha tagit ledningen i power play då man skapade ett par bra chanser men Calle Hjälm i kassen gjorde ett par viktiga ingripanden. Målet kom stället strax efter att AIF blivit fulltaliga och det var egentligen inte mycket att säga om, det var rättvist så långt. Svartgult fick sedan spela power play och man hade mycket puck men den riktiga farten saknades i passningarna och backen Linus Rosdahl hade det bästa läget. 10-10 i skott och det mesta kunde bara bli bättre från AIF:s sida inför den andra perioden.

Och det blev det också. Helt annan fart och hemmalaget skapade chanser på löpande band. Alexander Steen och Jacob Hansson Geidon hade två av de hetaste. Det var dock Gabriel Munck som efter drygt halva matchen satte 1-1. Munken klippte till från blålinjen, det var bra med trafik framför mål och pucken satt i krysset. Snyggt och rättvist då AIF hade jobbat ihop till det målet. Sedan åkte AIF på två täta utvisningar och man tappade sitt momentum i matchen. Skotten 8-12 och det var 1-1 inför tredje rundan.

Hemmalaget redde ut kvarvarande tid på utvisningen och fick sedan chansen själva i power play men det var en minst sagt blek insats i numerärt överläge. Gästerna fick sedan spel fem mot fyra, AIF spelade dock bra i boxen och efter avklarade två minuter började man mala på framåt igen. Viktor Mikko höll i pucken bakom mål och droppade den snyggt till Jacob Hansson Geidon som dunkade in 2-1 efter 12 minuter. AIF stängde ned mittzon och hade kontroll över det mesta på isen och blev sedan en man mer med knappt två minuter kvar och skulle naturligtvis stängt matchen då. Man lirade helt ok första minuten men ängsligheten kröp på och med tjugo sekunder kvar gav man bort pucken på egen blå och gästerna kunde kvittera efter 19.38. Teg avgjorde sedan på sin första chans i förlängningen och sett till hela matchen var det nog inte helt orättvist då AIF:s spel lämnade mycket att önska. Skotten totalt 29-31.

Calle Hjälm i målet gjorde en bra match. Jacob Hansson Geidon skapade en hel del förutom sitt mål och Oskar Fredriksson visade att han blir en tillgång när han blivit varm i kläderna. Simon Hammar kämpade på bra. Nya tag på onsdag då det stundar bortaderby mot Kiruna IF.