AIF tog chansen

Play off tåget lämnade perrongen och för AIF fanns inget annat än att vinna mot Örnsköldsvik för att hänga med. Och det var ett fokuserat hemmalag som visade upp ett bra spel i första perioden. Det var resolut och inget duttande samtidigt som alla gjorde sitt på isen. Matchens lirare Oskar Fredriksson satte ledningsmålet efter dryga två minuter när han snyggt drog in pucken från den högra tekningscirkeln. Det var bara början på Oskars kväll och 2-0 var lika snyggt när han pricksköt pucken högt bakom bortakeepern från den vänstra tekningscirkeln efter elva minuter spelade. Sedan redde man ut ett numerärt underläge med en bra box. 3-0 var matchens delikatess och hela kedjan med Runnqvist, Hansson Geidon och slutligen Oskar Fredriksson var inblandade. Det var ett flygande anfall där Oskar fick pucken vid bortre stolpen och klappade till. Skotten 12-13 och AIF var rejält i förarsätet efter första tjugo.

Andra rundan blev AIF lite försiktiga och smått passiva vilket straffade sig. Reduceringen kom efter en icing och förlorad tekning och gästerna skyfflade in pucken i nät efter dryga matchen spelad. 3-2 var snarlikt. AIF förlorade en tekning i egen zon och gästerna fick direkt efteråt in en ispuck mellan benen på Calle Hjälm. Man hade även ett hyfsat power play med bra spel men det sista riktiga farten på pucken saknades, även om den dansade på mållinjen vid ett tillfälle. Skotten återigen 12-13.

Tredje perioden så och AIF steppade upp igen. Man stängde i mittzon och spelade snarlikt som i den första med resoluta passningar och ett riktigt bra lagjobb i bägge ändar av banan. Numerärt underläge för AIF efter 12 minuter. Viktor Mikko stal pucken på egen blå av Conny Strömberg och åkte sopren mot bortakassen. En snygg dragning och det var 4-2. Efter det var det AIF som styrde det mesta på banan, man offrade sig hänsynslöst i skottäckningar och kontrade farligt ett par gånger. I tomt mål och spel fem mot sex satte sedan Oskar Fredriksson sitt fjärde mål genom ett långskott från egen zon fram till 5-2. Skotten totalt 41-30.

Kedjan med Hansson Geidon, Runnqvist och Fredriksson var stekhet idag. Viktor Mikko hade en urstark tredje period. Linus Rosdahl bra bakåt och Calle Hjälm i kassen klev fram när det som bäst behövdes. AIF gjorde sin bästa match efter jul och tog därmed sista chansen att nå play off och nästa drabbning är borta mot Teg nästa söndag.