Marcus Abrahamsson klar för VBK 2019/20

IF Vallentuna BK Hockey kan idag stolt presentera ett nyförvärv i Marcus Abrahamsson. Med en bakgrund i Leksand, Björklöven och Vännäs juniorer har Marcus fått större delen av sin hockeyfostran i IFK Täby och sin moderklubb Åkersberga Vikings HC. Nu kommer han alltså tillbaka till norrort för spel i HockeyEttan. Det är däremot ingen serie som är obekant för den unge och energiske forwarden, född år 1999. Marcus Abrahamsson har redan hunnit med att spela 45 matcher i den norra serien för Vännäs, där han noterades för 10 poäng fördelat på 7 mål och 3 målgivande passningar.

 

“Vi ser fram emot att få se Marcus i den röda Vallentunatröjan under nästa säsong. Även om det är en spelare som har fått sin utbildning under junioråren i andra regioner, så känns det roligt att knyta till sig någon från norrort. Vi är övertygade om att Marcus kan bli en publikfavorit med sin frejdiga spelstil,” berättar Lasse Billing, sportchef.

 

Så här säger Marcus själv om valet av sina nya klubb:

“Jag har valt att spela i VBK för att jag tycker att klubbens målsättningar stämde bra överens med vad jag vill få ut av nästa säsong. Ni kan förvänta er att jag kommer bidra med hårt jobb och fysiskt spel kombinerat med spelskicklighet. Mitt favoritlag i NHL är Pittsburgh Penguins och när jag var liten var Jimmie Ölvestad en förebild som jag hade.”

 

Tränarna säger följande om att få ha Marcus som en del av laget:

“I Marcus får vi en mycket träningsvillig och hårt arbetande forward som gör allt vad han kan för att utveckla sig själv och sina lagkamrater. Hans spelsinne och oömma spelstil kommer att passa mycket bra i Vallentuna Hockey kommande säsong.”

 

Välkommen till Vallentunafamiljen, Marcus!