En period räckte för Skövde

Skövde IK arrangerade under lördagen den andra upplagan av SIK-dagen. Precis som året innan var det Grästorps IK som stod för motståndet men ungefär där försvann liknelserna från året innan.

Skövde satte högsta fart från start och matchen var mer eller mindre avgjord efter halva den första perioden.

Det var klasskillnad på isen och redan efter knappa fyra minuter hade Henrik Thegel spräckt målnollan när han blev framspelad av Dennis Santesson och skickade in pucken mellan benen på Karl Gustavsson i gästernas mål.

Knappa fyra minuter senare fick Santesson ett friläge med Gustavsson men slagskottet gick via målvaktens klubbhandske och utanför.

Istället kom 2-0 när Skövde fick sitt första powerplay. 20 sekunder behövde Jonas Nyman för att utöka ledningen och återigen kom passningen från Dennis Santesson.

Knappa minuten senare skrev han även in sig i målprotokollet. Henrik Thegel stod i ”Gretzkyposition”, flippade in pucken framför mål och Santesson vispade in pucken i buren.

Skövde var dock inte nöjda, laget fortsatte skapa möjligheter under den inledande perioden och borde nog gjort något eller några mål ytterligare. Både Alexander Henriksson och Dennis Santesson prickade varsin stolpe men 3-0 stod sig in i pausvilan.

– Den var helt okej, inte mer, den var effektiv, det var den, samtidigt fanns det saker vi kunde gjort bättre över hela banan. Men helt klart godkänd, ansåg Johan Hellström.

Minuten in i den andra perioden var matchen än mer avgjord. I powerplay ökade Rasmus Gustafsson på ledningen till 4-0 när han drog till med ett skott strax innanför offensiv blålinje som letade sig in under Karl Gustavsson.

Även i mittperioden var det Skövde som stod för det mesta offensivt och ledningen kunde med lite bättre effektivitet varit det dubbla, samtidigt ska sägas att Karl Gustavsson stod för några svettiga parader och höll Grästorp kvar i matchen. Bland annat hade Rasmus Gustafsson och Johan Bok fick et fint två mot ett läge i boxplay men avslutet gick strax utanför den gången.

I slutet av perioden fick Dennis Santesson och Jonas Nyman ett två mot noll läge men återigen gick avslutet från Nyman någon decimeter utanför målramen.

Den tredje perioden blev mest en transportsträcka. Skövde frångick sitt skickliga spel och lät Grästorp komma in i matchen, något som tränare Hellström inte var nöjd med efter slutsignal.

– Jag tycker Grästorp gör det bra efter sina förutsättningar, vår andra är inte dålig, det är däremot tredje, vi är inte noga med passningsspelet vilket gör att de har mer puck än de borde ha, sa Johan Hellström.

Efter knappa fem minuter kom också reduceringen när Gustav Svensson fick slå in sin egen retur från en annars trygg Viktor Andersson i hemmakassen.

Men när Skövde väl trampade igång igen så visade de klass. Dennis Santesson slog en fin förstapass till Jonas Nyman, han i sin tur spelade pucken vidare till en framstormande Henrik Thegel som tog emot, gjorde en dragning, fick Gustavsson att hamna ur balans och placerade enkelt in pucken bakom Gustavsson. Matchens delikatess.

-Vi gör fem mål framåt och det är fortfarande inte godkänt sett till vad vi skapar, det ska vara lite mer, tyckte Johan Hellström.

Men det var Grästorp som avslutade målskyttet denna eftermiddag. Carl Dahlin fick stå helt ensam framför Viktor Andersson och drog till med ett stenhårt slagskott från två meters avstånd, helt otagbart för burväktaren.

På onsdag är det dags för nästa test när HC Dalen kommer på besök till Billingehov och Johan Hellström tror på en helt annan match jämfört med lördagen.

– Dalen hemma på onsdag, ett lag som kommer vara med och kriga om Allettanplats i den södra serien, tror det kommer bli en ganska fysisk match och se ut lite som det gjorde mot Mariestad, avslutade Johan Hellström.