Klar för Hammarby – Niclas Rosenberg

Efter två år i USA är nu 19-åriga forwarden Niclas Rosenberg tillbaka i Sverige och har skrivit på för Hammarby. Niclas kommer ursprungligen från Kiruna och har hunnit med att spela hockey både i MODO och Örnsköldsvik.

Och nu blir det Hammarby, hur känns det att vara tillbaka i Sverige?

Det känns självklart roligt att vara i Sverige igen, närmare till familjen och svensk mat.

Hur såg tillvaron ut i USA, hur mycket hockey kunde du spela?

Det var mycket hårt arbete både på och utanför isen, speciellt skolarbetet. Man var tvungen att ha vissa betyg för att få spela och träna. Under hösten spelade jag och min rumskamrat för Junior Bruins där vi spelade 15 matcher innan vår egen säsong började och där spelade vi 29 matcher.

Vad betyder hockeyn för dig?

Hockeyn har alltid betytt mycket, och betyder otroligt mycket, annars hade jag aldrig valt att fortfarande spela och vilja ta nästa kliv varje dag.

Vad ser du mest framemot när det gäller att spela i Hammarby?

Jag ser fram emot att utvecklas både på och utanför isen för att ta nästa steg. Jag ser fram emot att ha en bra säsong med grabbarna, och att gå till slutspel är så klart målet!

Tränare Tommy Latva: Niclas är tuff och rak i sitt sätt att spela, viker inte undan och går gärna rakt på mål. Vi tror att han kommer att växa in i seniorspelet fort och bli nyttig för oss.

Välkommen Niclas!