En poäng med hem från Malung

Gårdagens match i Dalaskogarna mot Malung slutade med förlust på straffar efter 2 – 2 vid full tid. Matchvinnare blev slovaken Kristian Ferletak som satte tre straffar på tre försök.

Annars var det bortalaget som startade bäst och tog ledningen i den sjunde matchminuten genom William Johannesson, assisterad av Johan Erkgärds och Fredrik Engström. Trots bra spel och bra lägen blev det inga fler mål under de två första perioderna.

Vid starten av den tredje perioden verkade Forshaga vara kvar i omklädningsrummet, då Malung både lyckas kvittera och ta ledningen under den första spelminuten!
Forshaga lyckas dock utjämna i målprotokollet efter halva perioden genom Oliver Kandergård, assisterad av Johan Erkgärds och Oscar Jemail. Resterande delen av perioden var jämn med chanser åt båda håll.

I förlängningen drabbades bortalaget av en utvisning och Malung pressade på ordentligt och hade några riktigt bra chanser, men Forshaga kunde rida ut stormen. Straffläggning fick avgöra matchen och där krävdes det sammanlagt 14 straffar innan det var avgjort till hemmalagets fördel.

Nästa match är hemma mot Kumla HC nästa onsdag den 9/10, så laget har nu tid att återhämta sig ordentligt. Kimmy Skogland kommer vara avstängd även i den matchen, men förhoppningsvis hinner någon på skadelistan komma tillbaka.