Tillbaka på vinnarspåret efter vinst mot Huddinge!

A-laget vinner kvällens match mot gästande Huddinge med 4-2 och tar därmed tre nya poäng.

Efter matchen fick vi en pratstund med #20 Jacob Lundin som kom till VBK inför den här säsongen från just Huddinge. Han var såklart lite extra nöjd med vinsten.

Jacob tycker att VBK började bäst och följde spelplanen som var uppsatt fram tills Huddinges utvisningar. Då fungerade inte spelet längre och vi gick ner i tempo kommenterar Jacob. Huddinge får in 1-0 med dryga fyra minuter kvar av första som står sig perioden ut.

”Vi tar ett snack i omklädningsrummet om hur vi vill spela säger Jacob och kommer ut i andra och gör det vi ska”. Det resulterar i två VBK-mål inom dryga fem minuter och matchen är vänd.

Power play-spelet fungerade riktigt bra denna kväll för de röda vikingarna och man spelade stundtals ut Huddinge i den spelformen genom att flytta puck snabbt och skjuta mycket. Både 3-1 och 4-1 kommer också i andra perioden som vinns med 4-1 där två av målen görs i power play.

Tredje perioden spelar VBK smart och perioden slutar mållös även om just Jacob Lundin har ett skott i ribban när Huddinge tagit ut målvakten i slutminuterna.

Linus Gidbark vaktade VBKs mål för kvällen och gjorde en handfull högklassiga räddningar och får fina 94,44 i räddningsprocent.

Målskyttar: #25 D Hoszek, #18 O Söderberg, #17 M Andersson & #9 J Östman