BHF tappade 2-0 hemma mot Hudik

Under fredagskvällen var det återigen toppmatch i Borlänge ishall, närmare bestämt seriefinal i en haltande tabell när serietvåan Borlänge tog emot serieledande Hudiksvall. BHFs 3e hemmamatch på 6 dagar och chans att ta över serieledningen.

Båda lagen kände på varandra i inledningen och gästerna fick matchens första powerplay efter 1.27 utan resultat då BHF spelade bra i boxplay.

Med 8.34 så såg Markus Persson till att ge BHF ledningen med 1-0 sedan han blivit serverad av Jacob Thor.

Minuten senare fick gästerna ytterligare en chans i powerplay och skapade lite oreda framför Alexander Johansson i hemmakassen.

BHF fick sedan en drömstart på den andra perioden när Jacob Thor snappade upp en retur och 2-0 till hemmalaget.

Därefter var det mestadels gästernas period. Flertalet långa anfall då man tröck ner BHF rejält i egen zon. Ny kedja in och samma frenesi som gjorde att BHF hade svårt att ta sig ur zonen och starta med tekningar i anfallszonen.

5.38 så hade Albin Kedbrant reducerat och innan perioden var över hade Hudik även rättvist kvitterat genom Jesper Wiberg.

Jämnt skägg alltså inför slutperioden som vågade åt bägge hållen. Hudik stärkta av att ha hämtat upp ett 0-2 underläge och BHF som ville gå för de 3 poängen inför hemmapubliken.

10.32 in i perioden så var vändningen ett faktum då Mathias Hellgren gjorde sitt första mål i AllEttan och nu satt Hudiksvall i förarsätet.

BHF satsade hårt för en kvittering. Bl.a. hade man ett skott i stolpen av Kasper Lindqvist.

Samtidigt som man satsade allt framåt gavs det 3-4 frilägen till gästerna som antingen sköt utanför eller som räddades av Alexander Johansson.

BHF forcerade på slutet men fick aldrig in någon kvittering och Hudik kunde stjäla med sig alla 3 poängen hem.

skott totalt 28-33 (7-8, 8-15, 13-10)

utvisningar BHF 3×2 Hudik 3×2

domare Thomas Mccarthy

publik 503

BHF hade 2-0 men därefter tog gästerna över tillställningen och även om BHF till slut var nära att få med sig poäng i matchen får man gratulera Hudiksvall till en väl genomförd bortamatch vilken man vinner välförtjänt. En jämn match mellan 2 bra lag som sannolikt kommer att vara med i övre skicket av tabellen när det skall summeras.

Nu skall BHF som spelat 4 av sina 5 matcher på hemmaplan såhär långt ta en norrlandsturné under nästkommande vecka. Först är det Östersund som väntar på bortaplan på tisdagskvällen innan man lördag och söndag tar sig an Boden och Kiruna.