Stark tredje period frälste Borlänge

Det duggar tätt inpå matcherna nu under AllEttan Norra. Efter att ha spelat 3 matcher på 6 dagar förra veckan så är det dags igen att dra igång en liknande vecka igen med 3 bortamatcher på 6 dagar. Först ut var tuffa Östersund under tisdagskvällen som BHF besökte.

Och det var ingen höjdartillställning vi fick se i Östersund Arena. Faktiskt en rätt tråkig hockeymatch där båda lagen stängde spelet för motståndarna genom att ligga tight i försvarszonen vilket gjorde att chanserna uteblev. Visst kom det skott från båda lagen men rätt tama avslut från dåliga vinklar som de båda målvakterna inte hade någon svårighet att parera.

Desto längre in i den första perioden det begav desto mer Östersund blev det. Och till slut så kom också 1-0 trots att läget inte var det bästa. Tony Söderman kom i en spelvändning tillsammans med Justin Macdonald med valde att skjuta själv. Alexander Johansson i BHFs kasse missbedömde vart målet stod och hemmalaget i ledning. Därefter spelade Johansson upp sig rejält resten av matchen.

I den andra perioden så hade BHF tämligen svårt att ens ta sig in i zonen.

Skapade ”heta” målchanser var otroligt få och hemmalaget stängde ner BHFs offensiv på ett smart sätt.

Hemmalaget skapade mer lägen i mittakten med som sagt hade Johansson spetsat till sina ingripanden och såg stabil ut.

Många hade nog inga stora förhoppningar att spelet skulle vara underhållande även i den tredje perioden men helt plötsligt öppnade spelet upp sig en aning. Och det räckte för att det skulle hända saker och känslor på isen.

Först fick BHF ett powerplay och då skickade BHFs poängkung Markus Persson in kvitteringen till 1-1. Hemmalaget forcerade mot domarna och ville ha målet bortdömt för någon tidigare incident under powerplayspelet men det var godkänt.

Sen föll 3 mål på mindre än 2 minuter från ingenstans. Först skickade Matej Galbavy in 1-2 på egen retur från ingen vinkel alls innan Philip Norberg Aspnäs som var tillbaka efter sjukdom ordnade 1-3 med ett fint skott.

Dock gick BHF bort sig bytet efteråt och Tony Söderman spela fram denna gång till Justin Macdonald som fick öppet mål och 2-3 med drygt 6 minuter kvar att spela.

BHF drog sedan på sig en utvisning så Östersund fick chansen i spel 5 mot 4 utan resultat och sedan 6 mot 5 då man valde att plocka målvakten.

BHF kunde dock hålla ut hela vägen in på mållinjen och sno med sig alla 3 poängen trots att man bara spelade på 3 femmor.

skott totalt 41-26 (13.6, 14-12, 14-8)

utvisningar ÖIK 4×2 BHF 6×2

domare Thomas Öberg

Riktigt starkt av BHF att till slut kunna få med sig alla 3 poängen hem från Östersund. Det var ingen sprudlande tillställning där BHF de 2 första perioden skall vara glada att man bara ligger under med 1 mål och till slut kan vända matchen då man kändes väldigt uddlöst. Man klättrar i och med denna seger upp på en 2a plats i en haltande tabell med 12 inspelade poäng på 6 matcher.

Nu får man en liten välbehaglig vila under ett par dagar innan man till helgen reser ännu mera norrut och spelar 2 tuffa matcher på bortaplan under lördagen och söndagen. Boden och Kiruna står då får motståndet.