”Back-to-back” mot Bajen – första matchen ikväll

Foto: Kent Lundqvist, Lokalsport.nu

Ikväll startar ett ”back-to-back-möte” med ESK Hockey mot Hammarby IF i ett mycket känsligt läge i ATG Allettan.

Det börjar verkligen brännas i en tight serie där ESK har spelat både en och två matcher mindre än flera av topplagen i serien. Poäng är såklart viktigt i alla matcher, men nu är det lite av att vinna eller försvinna i jakten på en playoffplats.

– Visst är det så. Nu är det mycket som står på spel och 3 poäng är viktigt för båda lagen i en serie som är tight, medger ESK-tränaren Christian Nordenberg.

Ikväll startar ett ”back-to-back-möte” med Bajen med start hemma i Bahcohallen och med returmatch på Hovet på lördag under arrangemanget ”Bajenkvällen” inför storpublik. Bajen har verkligen en accelererande formkurva och kommer med all säkerh

et att vara laddade för revansch på förlusten senast laget var i Bahcohallen.

– Det är ett helt annat lag vi ställs mot ikväll en det vi spelade mot i höstas. De har visat med eftertryck att de är formstarka och vi kommer behöva högprestera för att kunna vinna ikväll. I spelet så hoppas jag att vi kan studsa tillbaka och hitta inställningen över 60 minuter där vi är villiga att betala priset för att vinna.

Det är angenäma problem med truppen som är skade- och sjukdomsfri.

– Så är det och vi får ställa spelare inför matchen. Vi har val att ställa William Svärd ikväll och Marcus Johansson blir 7:e back. Vi återgår till att sätta ihop John Pettersson och Fredrik Lundin. Pontus Hagman får chansen i mål ikväll, avslutar Nordenberg.

Text & bild: Lokalsport.nu

 

Senaste mötet:
ESK – HIF 3-2 (0-0,2-2,1-0)

Match: ESK vs SIF 19:00 Bahcohallen.

KÖP BILJETTER LIVESÄNDNING TILL MATCHEN