Helgens blytunga förluster

Helgens matcher blev ingen vändning för Vallentuna Hockey då man åkte på förlust nr 6 och 7 på raken. Ingenting i spelet stämmer och laget såg tafatt ut och saknade det mesta.

Vi får kommentarer från Joel Östman efter hemkomsten från Kiruna och Boden resan.

Lördagens match mot Boden där ni går av isen mållösa och förlust med 3-0. Ge oss en sammanfattning.

-Vi kämpar och river men möter ett tungt Boden som inte släpper till något och de var disciplinerade hela matchen igenom och tog inte en enda utvisning.

Du var Vallentunas bästa spelare i Boden matchen men ni blir nollade och du inledde säsongen med att göra ganska många poäng men sedan har det blivit torka,

vad är det som du tycker är din skillnad då och nu, varför kommer poängen inte nu?

-Som du säger har det varit trögt med poängproduktionen. Inte varit tillräckligt bra och skarp i lägen som uppkommit samt att det blivit en lite mer defensiv roll där det blivit mindre tid i pp och offensiva situationer.

Stämmer det om jag påstår att det saknades spelare som kliver fram och gör det hårda jobbet och gör det jobbigt för motståndaren?

-Ja det stämmer nog men mycket att vi som lag inte varit tillräckligt disciplinerade och gör det för enkelt för motståndarna. Vi har haft många bra perioder i matcher men vi har även alldeles för djupa dalar och gör enkla misstag som vi straffas hårt av.

Matchen mot Kiruna startar med en usel första period där ni ligger under med 5-0, vad hände? Varför blev utgången så?

-Ja du, det är bedrövligt, vi vinner inte viktiga kamper som Kiruna tar till vara på. De utvisningar vi drar på oss utnyttjar de också till max. De hade mycket större motivation och ville ha revansch för förlusten vid deras besök i vår ishall.

Vad är det som saknas i laget just nu tycker du och vad kan ni göra de sista 6 matcherna för att vända trenden?

-Få igång målskyttet och stabilsera spelet över hela banan så finns det mycket att hämta. Vi kan inte annat än blicka framåt nu och ta match för match.