Seger på bortaplan mot KRIF

Vi fick revansch på KRIF igår efter förlusten senast då lagen möttes i Björkängshallen.

En på förhand väldigt tuff bortamatch mot ett KRIF som innan matchen hade tagit lika många poäng som oss. Så det var väldigt viktiga poäng som stod på spel.

Vi får en bra start på matchen och för spelet inledningsvis och efter 05.01 får vi utdelning. Fredrik Renström kan på nära håll trycka in ledningsmålet bakom Hampus Nivalainen i KRIF-målet. Sex minuter senare kan samme Renström även gör 2-0, denna gång i powerplay. I det skedet av matchen känns de som att vi har allt under kontroll, men det kan svänga om fort. KRIF kan  med två minuter kvar av första perioden trycka dit reduceringen efter att vi hamnat på hälarna i vårt styrs

pel. Första perioden slutar 2-1 efter spelmässigt jämn period.

Andra perioden är mer av ett ställningskrig, inget av lagen vill bjuda på några chanser och spelet är väldigt tillknäppt de första minuterna. Efter lite dryg åtta minuter får vi chansen igen att spela powerplay. Victor Andersson får chansen från snäv vinkel men lyckas ändå trycka in pucken ovanför axeln på KRIFs målvakt. Likt den första perioden kan KRIF ställa om på oss i en kontring med två minuter kvar att spela och sätter dit 3-2 och återigen var de ett mål som skilde lagen åt.

Den tredje perioden handlade för vår del att enbart försvara oss. Vi bjuder inte KRIF på någonting, förutom ett powerplay som vi reder ut på ett bra sätt. Vi skjuter endast ett (1) skott på mål i den sista perioden. Men på det sättet som vi försvarar oss har vi inte gjort på hela säsongen. En grymt stabil lagseger där vi fick resa hem till Huddinge med alla tre poäng med i bagaget.

Tränare Österblom & From-Björk var väldigt nöjda med hur laget presterar matchen igenom, men framförallt i den sista perioden.

Slutresultat 2-4 (1-2, 1-1, 0-1)

Skottstatistik 33-20 (13-15, 7-4, 13-1)