Damkronorna straffades mot Tjeckien

Sverige hade chansen att vid seger säkra en finalplats i gårdagens match mot Tjeckien. Så blev tyvärr inte fallet utan Damkronorna fick se sig besegrade efter att Tjeckien vunnit efter straffläggning.

Under gårdagen spelade Damkronorna sin andra match i Euro Hockey Tour Play Off i Stiga Arena. Det var Tjeckien som stod för motståndet i en match där Tjeckien kunde sno med sig extrapoängen efter ett straffavgörande.

1-1 stod det på resultattavlan när tredje perioden var över, efter mål av Klara Hymlarova och Johanna Fällman. Efter en mållös övertid fick matchen alltså avgöras på straffar. Där fick vi endast se ett mål och det gjordes av Tjeckiens Natalie Mlynkova.

I och med förlusten så avgörs det hur vida Sverige får spela final eller ej i kvällens match mellan Tjeckien och Ryssland. Vi rysk seger spelar Sverige final och vid Tjeckisk seger så får Sverige göra upp om tredje priset.

Matchen mellan Tjeckien och Ryssland startar kl. 18.00. Välkomna upp till Stiga Arena!

Maria Rooth höll träningsdag för flickor

Under gårdagen var även före detta landslagsstjärnan Maria Rooth på plats i Stiga Arena där hon höll i en träningsdag för tjejer. Det var många glada och taggade tjejer på plats på isen för att få träffa sin idol.

Träningsdagen var en del i Tranås AIF’s satsning på att starta upp ett flicklag, så det var riktigt roligt att se att så många flickor visade intresse för ishockey!