Inför Väsby vs Vallentuna

På söndag spelas säsongens sista derby. Vallentuna Hockey kommer då på besök för ett som vanligt hett möte där såväl viktiga poäng som känslor kommer att stå i fokus. Väsby kampar ihop med Borlänge HF om seriesegern för en plats i Hockeyettan Finalen medan Vallentuna strider om att greppa tag i den sista playoff 1 platsen där de har tre poäng upp till Teg som just nu innehar sista platsen. Här är tabelläget i toppen i skrivande stund.

 

  1. Väsby Hockey 38 p (+21)
  2. Borlänge HF 37 p (+23)
  3. Hudiksvalls HC 31 p (+26)
  4. Bodens HF 31 p (+8)
  5. Östersunds IK 30 p (+7)

 

Som ni kan se är det alltså endast Väsby eller Borlänge som kan vinna serien. Borlänge har kvar att möta Teg under söndagen och därefter Lindlöven i den sista omgången. Det är två lag som Borlänge har stora möjligheter att slå tillbaka och det innebär att Väsby nog måste vinna de två sista matcherna som laget har kvar i Allettan för att bibehålla förstaplatsen i serien.

 

Vallentuna, våra såta grannar, behöver Väsby alltså tvåla till på söndag. Men det är verkligen inte något som man bara gör på beställning. För trots att Vallentuna gjort en poängmässigt svag Allettan med endast nio inspelade poäng så har de ofta spelat en rätt bra hockey understundom men där laget blottat sig alldeles för lätt, gått bort sig med för många spelare och åkt på ganska enkla mål bakåt. Så var det senast vi möttes i Vallentuna Ishall. Trots storsegern för Väsbys del, 7-3 slutade matchen så var den spelmässigt ganska jämn. Vallentuna arbetar hårt och är starka i närkamper och om Väsby ska gå vinnande ur striden så måste laget koppla på farten som är högre än Vallentunas när alla går på fulla cylindrar.

 

En som står för styrkan och kraften i Vallentuna är Väsbylegenden Andreas ”Pålle” Paulsson. Evigt unga ”Pålle” gör aldrig en dålig insats och är ständigt påkopplad. Tidigare säsonger har han haft måltorka mot Väsby men denna säsong har han haft allt annat än det. Han gjorde mål i Vilundahallen senast vi möttes. Stod för två mål i Vallentuna Ishall för några veckor sedan och kommer med all förmodan säkerligen att vara inblandad i målsituationer även på söndag.

 

Jag har tagit några ord med Andreas inför matchen och vad han tänker om den, tycker om Vallentunas Allettan hitintills och vad han tror om derbyt kan ni läsa här nedan.

 

Hej Pålle! Det här är morgonen efter matchen mot Östersund som innebar ännu en förlust för er del. Nu med siffrorna 5-2. Hur skulle du vilja summera matchen?

Tjena Krille! De gör tre mål i PP och en i öppen bur, så tyvärr blev deras PP helt avgörande i en hyfsat jämn match. (har inte gnällt på en domare på 25 år men han höll rejält låg nivå). I övrig har vi lite svårt att skapa tillräckligt många farliga målchanser i spel fem mot fem.

 

Det har varit en tung Alletta för er. Få saker har gått med laget och målen har ofta runnit iväg i era förlustmatcher. Är det något specifikt som du känner har brustit i laget i alla förlustmatcher?

Ja, det har varit ruskigt jobbigt, ska jag gå in på detaljer på varför kommer jag behöva skriva en bok. Men kort sammanfattat är våra dalar avgrundsdjupa och då har vi blivit straffade, sen har vi gjort för lite mål.

 

Med tanke på hur bra ni hade spelat mot alla topplag i grundserien blev det en överraskning för laget när väl motståndarna i Allettan ångade på och tycker du tempot varit högre i Allettan kontra hur matcherna var mot topplagen i grundserien?

Tycker nog inte att det är någon större skillnad på tempot och hur topplagen spelar nu mot grundserien men vi kanske har haft svårare att vara på hög nivå varje match som man måste vara i Allettan. Nu är ju varje match mot ett riktigt bra lag.

 

För din egen del känns det ändå som att säsongen varit jämnbra. Du är med och presterar i princip varje match och senast igår mot ÖIK så ligger du bakom båda målen. Vad säger du själv om din egen säsong?

Jag är väl inte speciellt nöjd, tycker jag är för ojämn, vissa matcher är jag för dålig helt enkelt.

 

Det har ju blivit mycket snack om din ålder på sociala medier och i olika reportage kring Hockeyettan. Du är snart 44 år ung. Är hockey fortfarande lika rolig och orkar du köra vidare på denna nivå även kommande säsong?

Ahh, ibland blir det lite tröttsamt men samtidigt förstår jag att det sticker ut så det får man ju leva med haha. Ja, jag älskar verkligen hockey och det är otroligt kul, nästan jämnt hehe. Först måste ju klubben vilja ha kvar mig, sen är det en del att fundera på. Det är fruktansvärt stressigt att få ihop det när jag slutar jobbet kl 18.00 och när matchstart sedan är kl 19.00. Måste jobba extra för att få ihop komptimmar för att få ledigt när vi har bortamatch. Hela tillvaron blir ett rejält pussel för att få ihop det, så vi får se helt enkelt.

 

Nu har du din son Lukas tillbaka i A-laget igen och ni spelar i samma lina. Hur kul är inte det och på vilket sätt känner du att du kan hjälpa honom att utvecklas ännu mer på seniornivå?

Ja, men det är ju grymt kul! Vi har lirat två matcher ihop nu och jag tycker han har varit bra. Alltså hockeymässigt när det gäller skott, dribblingar osv så tycker jag han är bättre än mig så det släpper jag. Däremot behöver han hjälp med attityd och inställning, hur man ska träna osv. Men nu vet jag faktiskt inte om vi ska lira något mer eller om han ska tillbaka Ulricehamn.

 

Väsby Hockey väntar dig nu på söndag. Din moderklubb och den klubben du har gjort så otroligt mycket gott för genom årens lopp. Känns det inte lite konstigt att komma dit och göra mål på laget eller hur känner du?

Jo, det är alltid speciella matcher mot Väsby! Man känner ju dessutom väldigt många i och runt omkring föreningen. Men konstigt att göra mål vet jag inte hehe…

 

Ni måste minst ta fyra poäng på era två återstående matcher för att ha chans att ta en playoffplats. Det innebär att ni måste ta poäng på söndag. På vilket sätt kommer det påverka ert spel?

Ja, vi har ju absolut ingenting i egna händer tyvärr, men vi måste vara superdesperata från start till mål. Vi möter ju seriens i mitt tycke bästa lag så det kommer ju såklart bli en grymt tuff match.

 

Varför tror du att ni kommer att greja detta och vad i ert spel behöver framförallt klaffa då?

I skrivande stund så vet jag inte tabelläget. Teg spelar väl på lördag och vinner dem då kanske vår match är betydelselös!? Annars tror jag vi vinner för att vi måste, undviker analysen hur vi gör det.

 

Slutligen Pålle, ditt experttips inför söndagen och på vilket sätt kommer nr 33 att utmärka sig ute på isen?

Ja, vi måste vinna! Mitt tips blir med 4-2 och jag får väl stöka in nåt mål på nån retur, plus hårt jobb.

 

// # 33 Andreas Paulsson – Vallentuna Hockey

 

Manfred Ehlers heter Pålles motsvarighet i Väsby. En kille som strider ute på isen och som alltid är påkopplad med energiskt arbete. Han har varit en viktig pjäs i Väsbys fina spel under säsongen där hans intensiva presspel är föredömligt. Jag har tagit några ord med Manfred vars tankar inför derbyt är enligt följande.

 

Hej Manfred! Ännu en magisk matchdag för oss när vi slog Hudiksvall för fjärde gången i rad. Helt otroligt egentligen eller vad känner du?

Hej Krister! Jo, vi har alltid varit svåra för dem, så länge jag varit i Väsby i alla fall!

 

Hur skulle du annars vilja summera matchen mot Hudik?

Jättebra första period, sen efter första dippar vi lite och i sista tycker jag att vi gör vad som krävs för att ta 3 pinnar!

 

Hur viktigt var det för matchens utgång tror du att vi stod emot i början och sedan visade effektivitet framåt?

Jätteviktigt såklart att vi gör mål på de lägen vi får!

 

Du har ju verkligen stått för en härlig säsong hitintills där ditt frenetiska spel firar stora triumfer. Hur känns det själv och är du nöjd med vad du presterat hittills?

Det har känt bra för min del i år! Jag har hållit mig skadefri vilket är en nyckel för att det ska funka.

 

Nu väntar säsongens sista derby när Vallentuna kommer på besök. Vad tror du väntar oss på söndag?

De kommer vara hungriga att slå oss! Så det gäller att vara med från start och inte tumma på något i vårat spel.

 

Vi har annars haft rätt svårt för Vallentuna rent spelmässigt och även senast när vi vann med 7-3 så hackade spelet aningen. Håller du med och varför tror du deras spelat passat oss mindre bra?

Jag tycker vi är ett bättre lag än Vallentuna och när vi förlorat har vi slarvat bort poäng!

 

Hur ska vi stämma i bäcken på söndag nu och visa upp oss från vår allra bästa sida?

Vara disciplinerade i 60 minuter!

 

Segern mot Hudik gör att vi sätter press på Borlänge i kampen om seriesegern. Varför tror du vi håller linan ut och vinner serien?

Vi kan inte göra så mycket mer än att ta sex poäng i de två sista matcherna, sen får vi se hur långt de räcker.

 

Slutligen Manfred, hur går det på söndag och på vilket sätt kommer nr 41 att utmärka sig på isen?

Vinst blir det och från min sida får ni se mycket fart och förhoppningsvis en kasse kanske.

 

// # 41 Manfred Ehlers

 

Gällande matcherna i Vilundaparkens Ishall så är det kontantfri entré som gäller.

Biljettpriser: Vuxna 110 kr, pensionärer 70 kr, barn och ungdomar mellan 7 och 16 år 70 kr. Barn under 7 år samt ungdoms- och juniorspelare i Väsby Hockeys teamkläder har gratis inträde. Väsbys säsongskort gäller också givetvis som inträdesbiljett i Allettan (ej playoff & kvalspel).

 

Det går även att förköpa biljetter via hemsida. Det är ett förköpssystem där man kan köpa biljetten direkt via Köp biljett här bekräftelse kommer då till er via mejl och denna gäller mot uppvisande vid entrén som er biljett.

 

I entrén till ishallen väljer ni entré swish/förköpsbiljetter (dörren längst till höger från utsidan) för en smidig inpassering som möjligt.

Säsongen 19/20 kommer samtliga matcher att sändas via nätet. Om du inte kan vara på plats så ser ni länken till matcherna här nedan.

https://live.hockeyettan.se/vasbyhockey/livesandningar

 

Varmt välkomna till hockeyfesten!!

 

// Krister Holmgren

 

Foto: Bror Rosenback