Bois direkt till playoff 2 som trea

Bois stod för en heroisk insats när man med sex tunga spelare på frånvarolistan kunde åka till serietvåan Nybro och vinna med 2-3 (1-1,0-1,1-1). I och med segern avancerade Bois till en tredjeplats i tabellen och får därmed stå över playoff 1 och spelar istället först i playoff 2. Det blir veckas vila för laget med andra ord, en vecka som kan innebära underverk för det skadedrabbade Boislaget.
Bois gjorde en riktigt bra första period och vann skotten i den med 14-4. Utöver det första bytet då Nybro fick ett långt anfall så var det Bois som stod för tryck och chanser. Man hade flera långa anfall och man hade bra trafik framför Nybromålvakten Robin Johansson och var med på returer. Kedjan med Adam Willig, Philip Elgestål och Simon Persson skapade en hel del och det var också dom som stod för Bois första mål i matchen. Simon Eriksson blev omkulldragen bakom mål, men reste sig och kom in framför kassen lagom för att styra in Adam Willigs skott från blå. Målet betydde 1-1 för det var Nybro som tagit ledningen i powerplay bara någon minut tidigare. Fabian Ilestedt tog tillvara på en skottäckning och drog från 3-4 meters håll upp pucken i Sandbergs plockhandskryss. Därför var Boiskvitteringen minst sagt rättvis och det var med mersmak Bois gick in till den andra perioden.

Den andra perioden var också Bois, även om övertaget inte var lika stort. Anfallen var inte lika många och lika långa, men visst skapade Bois chanser. Den allra hetaste kom faktiskt i boxplay och betydde 1-2. Jim Jakobs river åt sig pucken vid sargen och Bois kommer i en tre mot etta. Douglas Lögdal får passen och fri med Robin Johansson hittar han luckan mellan benen. Ett väldigt viktigt mål och inte ologiskt sett till matchbilden, även om det naturligtvis kom i ett ologiskt läge då Bois var en man mindre.

Sista perioden inleds jämnt men det är Bois som får utdelning genom Jesper Lindén. Bois stressar flera gånger fram misstag och det är på ett sådant som Lucas Larsson kan vinna pucken och passa Jesper som direktskjuter in 1-3-målet. Nybro ser till att börja med lite lamslagna ut, men så får de flera utvisningar med sig och i spel 5 mot 3 osar det katt flera gånger framför Boiskassen men Tobias Sandberg kliver fram och gör ett par makalösa räddningar. Men bara sekunder kvar av den sista får han dock ge vika när Jonathan Augustin kan raka in en retur. Bois får ytterligare en utvisning men reder ut det riktigt bra och Nybro lyckas inte skapa några fler riktigt heta lägen trots utplockad målvakt och Bois vinner med 2-3.

Hemsidan ringde upp Andreas Appelgren efter matchen för att höra hans kommentar.

Vad tycker du om matchen?

Jag tycker vi gör en riktigt bra match, vi möter ett formstarkt Nybro som imponerat men vi stänger ner dom väldigt bra och de har totalt 10 skott de första två perioderna innan domaren bjuder in dom i matchen lite. Annars hade vi vunnit med större siffror. Vi är mycket bättre i spel 5 mot 5, vi skapar mycket framåt och bakåt så håller vi dom på utsidan hela tiden. Vi hade kunnat gasa på lite till i tredje, men vi hade ju en ledning att bevaka så vi fick hålla i tyglarna lite på spelarna, för de var pigga

Återigen gör tredjekedjan med nya Adam Willig, Philip Elgestål och Simon Eriksson det bra!

Dom har sett bra ut på träningarna, dom är fulla av energi och Simon passar in med dom också. Men det är många som är bra idag. De vi möter är skickliga och vi kan inte vinna med bara en formation, idag gör alla ett strålande jobb.

Man kan inte tro att ni har sex viktiga spelare borta!

Nej det är oerhört starkt av dom som kommer in. Vi har sex juniorer som spelar idag, många lag har inte en enda, och dom gör den uppgift dom får på ett underbart sätt. Dom gör det med ett oerhört tryck från läktarna, de går ändå ut och spelar hockey. Det tyder på en mental styrka och en moral i laget och att de äldre tar hand om de yngre på ett väldigt bra sätt.

Det är ett lag som spelat oerhört starkt defensivt ni möter, ändå skapar ni väldigt mycket chanser…

Vi hade bra koll hur dom spelade, vi har scoutat dom väl och haft spioner som kollat dom, så vi hade en gameplan som vi visste skulle fungera. Så jag var inte orolig att vi inte skulle göra mål, vi är så skickliga så vi har motdrag på de andra lagens spel. Men det är också kanske seriens två bästa målvakter som möts idag, även om vi tycker Sandberg är den bästa, vilket han visar idag. Hade det varit andra målvakter hade det kunnat bli fler mål. Vi är glada att Sandberg står i vårt!

Vad betyder det att ni nu slipper playoff 1 och får en veckas vila?

Det passar oss bra med tanke på att vi haft många spelare skadade och det har gjort att andra fått slita ont. En veckas extra vila betyder mycket och ger oss en chans att läka ihop och kanske få tillbaka några spelare.

Stort grattis och gratulera spelare och ledare från oss supportrar!