Ingen publik i Surahallen under matchen mot HC Flyers

Surahammars IF:s styrelse fattade sent på torsdagseftermiddagen beslut om att fredagens match i kvalet till Hockeyettan mot HC Flyers kommer spelas utan publik.

Beslutet är taget med hänsyn till den utveckling vi ser kring smittspridningen av CoVid-19 och de rekommendationer som lämnats av såväl Folkhälsomyndigheten som Svenska Ishockeyförbundet. Vi hade valet att spela matchen med publik och då begränsa antalet åskådare till 500 personer, men för att hjälpa till att motverka smittspridning så vill vi inte låta matchen och dess inramning bli en lek med siffror. Därför väljer vi att spela matchen mot HC Flyers helt utan publik.

De som har tillträde till ishallen är förutom de båda lagen och dess ledare, domartrion och funktionärerna som behövs i sekretariatet och för vår TV-sändning. Inga andra har tillträde till Surahallen under matchen.

Det här är så klart ett svårt beslut att fatta då det får allvarliga ekonomiska konsekvenser för oss som förening. Entrépengar och kioskförsäljning är avgörande intäkter för att säkra vår löpande verksamhet och det kommer bli ett kännbart ekonomiskt tapp. Vi känner dock ändå att vi vill visa vår solidaritet och värna de riskgrupper som riskerar att drabbas hårt i händelse av Coronasmitta. Beslutet gäller först och främst matchen mot HC Flyers fredag 13:e mars. Hur vi gör med kommande matcher bestäms löpande med hänsyn till händelseutvecklingen.

Vi uppmanar er, våra kära supportrar, sponsorer och fans att stötta oss som förening genom att köpa matchen på fredag och se den via vår playkanal på Hockeyettan.se

https://live.hockeyettan.se/livestream?id=26289

eller genom att skänka en valfri summa till oss genom vårt swishnummer.

123 612 31 78

Ert stöd är vår framtid och vi hoppas att ni hjälper oss även om ni inte kan vara på plats i Surahallen.

Vi hoppas så klart att situationen kring Coronaviruset stabiliseras så att vi snart kan öppna upp Surahallen för publik igen och avsluta kvalserien med en härlig inramning.

Surahammars IF:s styrelse
2020-03-12

Frågor från media?
Gustaf Carlmark, ordförande

Tel:076-166 37 71

Text: Mattias Forsberg