Soppatorsk och noll poäng

Bois spelade idag sin fjärde match på åtta dagar och det syntes, för även om Bois inledde matchen bra första halvan och borde haft ledningen, så sinade krafterna allt eftersom och i slutet var Bois bensintank helt tom. Tom var också Bois målkolumn och poängkolumn då Visby vinner med stora siffrorna 0-6 (0-0,0-2,0-4).

Bois hade en glädjande nyhet i lineupen inför nedsläpp, den gamle Boisaren Filip Engqvist har nämligen snörat på sig skridskorna och bestämt sig för att spela hockey igen. Men utöver det så fanns det inte mycket att glädja sig över. För visserligen inledde Bois matchen bra, man vann skotten i första perioden med 10-6 och hade flera bra lägen att ta ledningen. Defensivt såg det också väldigt stabilt ut. Men utdelningen uteblev och med facit i hand så kom det att bli ödesdigert, för när Visby väl tog ledningen i den andra perioden på sitt första riktiga skott på mål efter 6,26 (retur av Albin Kedbrant) så var det början på en uppförsbacke som sög ut alla fåtaliga krafter Bois hade kvar efter tre urladdningar tidigare i veckan. Bois har ett par riktigt bra målchanser fram till Visbys 0-2-mål (Chase Phelps, styrning ) men sedan var det slut. Både på Bois krafter och på Boismålchanser. För sedan var det Visby för hela slanten. Speciellt i den tredje perioden, där Bois försökte och försökte, men de hade inte kraften att ta sig igenom ett resolut spelande Visby. Inte blev uppförsbacken mindre när Victor Sandberg kan göra 0-3 3.17 in i perioden. Bois gjorde ett sista ryck med 9 minuter spelade och tog ut målvakten när de fick chansen till powerplay, men det resulterade bara i ett Visbymål (Olle Andersson) i tom kasse och då var det givetvis kört. Visby kunde ha lekstuga med Bois på slutet och gjorde också både 0-5 (Ville Heikkinen) och 0-6 (Linus Dahlberg). Det sista målet kom dessutom i Bois powerplay som verkligen saknar Douglas Lögdal, motorn i den spelformen.

Nej detta var inte en insats som Bois kan vara nöjda med. Men de har kort tid att sörja och hämta kraft, för redan på onsdag så väntar en ny tuff utmaning då Skövde står för motståndet på bortaplan. Då behöver Bois verkligen en vinst!