Inför helgens matcher med Marcus Leijonhufvud

Förra helgen var Sundsvall uppe i Kiruna och spelade tre matcher på tre dagar, denna helg är det AIFs tur att då man möter SK Lejon, Vännäs HC och sedan SK Lejon igen.

I första matchen mot Sundsvall förra helgen drog siffrorna iväg och matchen slutade 2-9 till Sundsvall. Men AIF fick chans till revansch redan dagen efter och det såg ut att kunna gå samma väg som dagen innan när Sundsvall drog iväg från 2-2 till 2-4 inom loppet av en minut i mitten på tredje perioden. Men AIF reste sig, visade stark moral och lyckades vända matchen till en skön 6-4 seger.

Värt att notera är att vår 17-årige Arvid Kruukka stod för två mål och en assist i dessa två matcher och leder målligan i vårserien för AIF tillsammans med backen Julius Marva som stod för bland annat ett snyggt solomål i andra matchen.

Vi hoppas att självförtroendet och vinnarkänslan från andra matchen sitter kvar då det i helg ska spelas om mycket viktiga poäng mellan tre lag som i vårseriens tidiga skede är högst involverade i striden om att positionera sig över strecket för kvalspel.

Helgens spelschema för AIF ser ut enligt följande:
Fredag 19:00, SK Lejon – Kiruna AIF
Lördag 15:00, Vännäs HC – Kiruna AIF
Söndag 14:00, SK Lejon – Kiruna AIF

Vill ni läsa mer om helgens roadtrip och få en inblick i resandet som kommer med att vara en klubb i HockeyEttan Norra så har Hockeyettans redaktion skrivit en artikel:
Kirunas roadtrip – 125 mil i buss: ”Inget att gnälla över”

Vi tog även ett kort snack med Marcus Leijonhufvud inför matcherna:

Äntligen dags för en ”liten” roadtrip på 125 mil ner till Skellefteå och Umeå. Skönt att få avverka några timmar i buss? Hur ska du sysselsätta dig under resan?
Tänkte vila lite, lyssna på musik som vanligt. Kanske blir lite kortspel också.

Du har spelat några matcher med AIF nu och supportrarna har fått se en spelare med bra fart under skridskorna, hur känns det nu första tiden här i Kiruna och spel på seniornivå?
Har väl inte varit jättenöjd med min start. Men samtidigt så har jag varit ifrån matchspel i 2 månader så jag hoppas att jag kan prestera bättre i helgen nu när vi spelat 2 matcher. 

Seniorhockeyn gillar jag, Det är mycket mer tanke bakom besluten och inte så mycket bara åka skridskor som det lätt blir i juniorhockeyn.

Du har fått förtroendet direkt i en av powerplay femmorna, vad är din uppgift där?
Min uppgift är väl att skjuta mycket, och kanske hitta lite passningar.

Det väntas 3 matcher på 3 dagar, det hör inte direkt till vanligheterna. Hur återhämtar man sig inför varje match?
Det gäller väl att ta hand om kroppen, försöka jogga ner, äta och sova bra.

Lycka till i helg!
Tack så jättemycket.