Kiruna AIF klara för Allettan!

Sista omgången var en rysare, fyra lag gjorde upp om två platser i Allettan. AIF hade längst väg över strecket då de låg sjua i tabellen inför kvällens omgång. Det räckte alltså inte med en seger mot Kalix under kvällen för att man skulle kunna räkna hem platsen, även en seger för Östersund mot Teg var ett måste.

Teg ledde länge med 0-1 men Östersund vände i slutet av andra perioden till 2-1. Därmed studsade resultatet AIFs väg och Östersund vann till slut med klara 6-1.

Spelarna och ledarna i AIF hade fått telefonförbud under matchen för att inte kunna snegla på de övriga resultaten utan bara gå ut på isen och göra det som krävdes från deras håll. Och som de gjorde det!

1-0 gjordes av Oscar Haaraoja 2:25 in i andra perioden efter fint förarbete från Markus Rhodin och Daniel Bäckström.

I mitten på tredje så gjordes 2-0 av hemvändande Marcus Runnqvist som även blev hedrad som matchens lirare. Kalix pressade på rejält under matchen och hade många giftiga chanser, men Alexande Nilsson i målet visade prov på sitt lugn och skicklighet och spikade igen kassen med hjälp av offrande utespelare. Därmed blev AIF klart för spel i Allettan för första gången sedan uppstarten i division 3 säsongen 15/16!

Vi säger ett stort grattis till laget och ledarna för en riktig kämpainsats hittills och riktar även ett stort tack till alla företag och ideella krafter i föreningen som ställt upp gjort detta möjligt.